Djela Ismeta Hadžića u KIC-u "Malesija"

Izložba radova akademskog slikara Ismeta Hadžića pod nazivom „Hajla i oko Hajle“ biće sjutra otvorena u KIC-u „Malesija“ u Tuzima, u 19 časova.
Objavljeno: 16. 03. 2017 - 21:55 Promjenite veličinu teksta: A A A
Djela Ismeta Hadzica u KIC-u Malesija

Postavku, koja će biti dostupna javnosti do 27. marta, otvoriće poznati crnogorski slikar Abaz Dizdarević.

- Pejzaži Ismeta Hadžića jesu pogledi na jedinstvene djelove ogromnog mozaika prirode, ali odigrani u posebnim časovima. Umjetnikova potreba da se zagleda u metafizičku tačku pronađenu u prirodi kazuje ponor vremena i čovjeka, te zvučnošću slike demaskira drečavost grada, ružičastu medijsku sliku i vještačku famu podignutu oko svakodnevne trivijalnosti. Ova izložba je posvećena planini Hajli, kao velikoj Hadžićevoj inspiraciji, koju je dočarao brojnim uljima na platnu i bakrografikama - navodi se u najavi ovog događaja.

Ismet Hadžić slikarstvo je specijalizirao u Moskvi, kao stipendista fonda „Moša Pijade“. Njegova osobenost i specijalnost su grafike. Dobitnik je više prestižnih likovnih priznanja, među kojima se izdvajaju prva Evroazijska nagrada i druga nagrada za grafiku čuvenog Bitolskog bijenala. U četiri decenije dugoj umetničkoj karijeri priredio je 30 samostalnih izložbi u Crnog Gori i Srbiji i gotovo svim prostorima bivše Jugoslavije, a učesnik je i 290 kolektivnih predstavljanja.

K.J.

Komentari: 0

Novi komentar