Mandića sumnjiče da je vrbovao, Kneževića da je prenosio poruke

Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević terete se da su početkom prošle godine postali članovi kriminalne ogranizacije koju su na teritoriji Crne Gore, Srbije i Rusije oformili dvojica ruskih agenata Eduard Širokov (Šišmakov) i Vladimir Popov s ciljem da nasilno sruše vlast.
Objavljeno: 17. 03. 2017 - 06:27 Promjenite veličinu teksta: A A A
Mandica sumnjice da je vrbovao, Knezevica da je prenosio poruke

To se navodi u naredbi Specijalnog državnog tužilaštva, koja je dopunjena 7. marta, a u koju je Pobjeda imala uvid.

Mandićevi zadaci

Kako piše u naredbi, Mandić, je imao značajnu ulogu u djelovanju kriminalne grupe.

Prema uputstvima organizatora kriminalne organizacije, lider DF-a je vrbovao osobe koje su bile spremne da učestvuju u pripremanju i izvršenju krivičnih djela. U naredbi nije precizirano koga je sve Mandić angažovao da učestvuje u krvavom naumu, što će svakako biti detaljnije obrazloženo u slučaju podizanja optužnice.

Sudeći po aktu Tužilaštva, Mandić je bio zadužen da ,,prenosi uputstva i naredbe organizatora članovima kriminalne organizacije, obezbjeđuje službena vozila radi prevoza članova organizacije radi vrbovanja lica za članove kriminalne organizacije... Jedno od zaduženja lidera Demokratskog fronta bilo je i ,,da organizuje protestne mitinge ispred Skupštine koji će biti korišćeni radi realizcije kriminalnog plana i nasilnog ulaska u Skupštinu“. Mandić je, kako piše u naredbi, trebalo da „obavlja i druge poslove i zadatke koji su mu namijenili organizatori.“

Uputstva

Osumnjičeni Milan Knežević nije imao toliko brojna zaduženja kao Mandić. On je, prema stavu Tužilaštva, bio zadužen za komunikaciju između članova kriminalne organizacije i prenošenje poruka. U naredbi je precizirano da je Knežević bio zadužen da postupa po uputstvima organizatora i članova kriminalne organizacije, da prenosi poruke i uputstva između članova, održava komunikaciju sa drugim članovima koji su u inostranstvu.

Knežević je, kako Tužilaštvo tvrdi, trebalo i da organizuje protestne mitinge ispred Skupštine, „koji će biti korišćeni radi realizacije kriminalnog plana i nasilnog ulaska u Skupštinu i vrši druge poslove i zadatke koji su mu namijenjeni od organizatora“.

Prema nalazima istrage, Šišmakov i Popov oformili su grupe na teritoriji Crne Gore, Srbije i Rusije s ciljem „vršenja neodređenog broja krivičnih djela terorizam“ i krivičnih djela ,,ubistvo najviših predstavnika Crne Gore“. a vrbovanje članova kriminalne organizacije bili su zaduženi Predrag Bogićević i Nemanja Ristić, koji su trebali da organizuju dolazak na protestno okupljanje DF-a i „da zajedno sa političarima te partije okupljenim na mitingu izazovu sukobe sa službenicima Uprave policije i nasilno uđu u Skupštinu, gdje bi ostali najmanje 48 sati i proglasili izbornu pobjedu DF-a i drugih opozicionih partija“. (Pobjeda)

Komentari: 7

Rukfaš

17. 03. 2017 - 06:49

A šta je činio veliki Crnogorac Radulović? A šta je činio nekadašnji liberal Medo? A Milikin sin? E kukala vi majka u kakvo ste vi kolo upali...
CRNOGORAC

17. 03. 2017 - 07:19

Terete Mandica i Knezevica a sto ce sa ostalijema Medom,Profesorom,Vucinicem i sa njihovim glavnijem mentorom Ristom(sotonom) i SPC koji ih podrzavaju i mute kasu evo 30 godina te pljackaju sirotinju po C.Gori i o jadu zabavise drzavu i narod Crnogorski.
RAŠO

17. 03. 2017 - 10:56

U koliko se dokaže da su navodi specialnog tužioca tačni, Mandića i Kneževića osuditi na zatvorsku kaznu, a DF-u zabraniti dalji rad.
FreeMontenegro

17. 03. 2017 - 11:09

Hahaha!!! sto je propjeva mandin sofer!!! bice tu jos svega i svacega!!! radun sigurno nije nevin u svemu ovome a medo je kao i radun, kriv 100%.za otkacenog profesora nesto ne znam. mislim da im je bio rizik njega ukljucit s obzirom koliko ga je brlja rastroila.....hm...
Tesko Krivicno djelo

17. 03. 2017 - 13:11

Za ovo se dobija 10, 15 godina zatvora. Kako ce biti u Crnoj Gori ne znam.
Priznali ili ne

17. 03. 2017 - 13:14

Rusija je nanijela dosta zla Srbima kroz istoriju, ali oni to ne zele da vide. Koristila ih je kao svoje marionete preko kojih su uspostavljali svoje interese na Balkanu, gurala ih u ratove, zlocine, criminal ...
Mačak

17. 03. 2017 - 19:53

A stari mačak Bulatović- kako ih je isturio ispred sebe a njega nema nigdje. Iskusno, nema šta. Kad ova dvojica završe u zatvoru on ih neće ni poznavati više.
Novi komentar