Afera ''lažni nalozi'': Knežević danas na saslušanju

Funkcioner Demokratskog fronta, Milan Knežević, biće danas saslušan u policiji zbog lažnih putnih naloga.
Objavljeno: 17. 03. 2017 - 08:25 Promjenite veličinu teksta: A A A
Afera lazni nalozi: Knezevic danas na saslusanju

Prema saznanjima Portala Analitika, sumnja se da je blagajnica T.Č. protiv koje je parlament podnio krivičnu prijavu, na lažnim nalozima stavljala da su Knezević i ostali poslanici navodno boravili u Poljskoj, Letoniji, Belgiji, iako nikada nijesu tamo putovali.

Podsjetimo, inspektori za suzbijanje privrednog kriminaliteta su krajem januara ušli u Skupštinu Crne Gore i zaplijenili dio dokumentacije iz Službe računovodstva, zbog sumnje da je učinjena pronevjera od nekoliko desetina hiljada eura. 

Inspektori kriminalističke policije, ciljano su tražili putne naloge i drugu dokumentaciju iz 2015. postupajući na osnovu sumnje da su na njima falsifikovani potpisi ovlašćenih lica, pomoću kojih je podizan novac sa blagajne. U periodu kada su navodno nastali falsifikovani nalozi na čelu crnogorskog Parlamenta, bio predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić, dok je sekretar bio nedavno preminuli Siniša Stanković.

Finansije crnogorskog Parlamenta i ranije su bile predmet pažnje kako poslanika, tako i javnosti. Poslanici skupštinskog Odbora za ekonomiju prošle godine su u dva navrata vratili finansijski izvještaj Parlamenta za 2015. insistirajući na detaljnom pojašnjenju pojedinih stavki, posebno u dijelu koji je označen kao „ostale naknade”. U fokusu poslanika su bili upitni troškovi koji su iznosili oko 300.000 eura.

 

Komentari: 1

-

17. 03. 2017 - 20:57

Dakle drzava finansira svoje protivnike. To nije demokratija, nego izrugivanje sa njom
Novi komentar