Murakamijev književni fenomen "Igraj, Igraj, Igraj" u izdanju Nove knjige

Haruki Murakami je japanski autor čiji se romani prodaju u milionima primjeraka širom svijeta. Zbog njegovog osobenog stila i prepoznatljivog načina izgradnje likova, onirične radnje, kombinovanja postmodernističkih pripovjednih tehnika i pop-kulturnih strategija, Murakami je već dostigao status literarne senzacije, te je istovremeno i najprepoznatljiviji glas japanske književnosti od Drugog svjetskog rata na ovamo.
Objavljeno: 17. 03. 2017 - 13:40 Promjenite veličinu teksta: A A A

U romanu Igraj Igraj Igraj Murakami majstorski operiše različitim tehnikama i spaja žanrove, te njegovo djelo počinje da liči na lavirintni i dinamični splet ulica megalopolisa.

Ovo je mjesto gdje se susrijeću triler, detektivska fikcija, naučna fantastika i satira stvarajući vrtoglavu i opčinjavajuću prozu.

Dok traga za svojom djevojkom koja misteriozno nestaje, dok pokušava da odgonetne enigmu nestanka, Murakamijev protagonist biva usisan u mračni limb seksualnog nasilja i metafizičke tjeskobe u kojem se ludačkom brzinom smjenjuju nevjerovatni i bizarni likovi: prostitutke, tinejdžerka vidovnjakinja, Čovjek-Ovca.

Kolumnista časopisa Indipendent ovaj je Murakamijev roman opisao kao uzbudljivu avanturu koja će nas odvesti u ledeni sjever Japana i pokazati na su mračne čoškove imaginacije.

Igraj Igraj Igraj predstavlja divlju vožnju kroz Murakamijeve književne fascinacije i neobičan uvod u svijet savremenog japanskog društva. 

igraj-igraj-igraj

Komentari: 0

Novi komentar