KOTOR: Kneževiću dva mjeseca zatvora jer je prijetio Katniću

Novica Knežević (39) iz Šavnika osuđen je na dva mjeseca zatvora, jer je 14. februara na svom Fejsbuk ,,zidu“ napisao prijeteću poruku specijalnom tužiocu Milivoju Katniću.
Objavljeno: 18. 03. 2017 - 07:07 Promjenite veličinu teksta: A A A
KOTOR: Knezevicu dva mjeseca zatvora jer je prijetio Katnicu

Osnovni sud u Kotoru prihvatio je sporazum o priznanju krivice koji je Knežević potpisao sa Tužilaštvom. Njemu se na teret stavlja krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Knežević je uhapšen 15. februara, nakon što je postavio prijeteću poruku na Fejsbuk profil.

– 14. februar za nekoga je Sv. Trifun, za nekoga Dan zaljubljenih, a tebe, specijalni tužioče Milivoje Katniću, ja sam Nole Knežević, unuk Veselina Kneževića i Krsta Grdnića bih poručio da ovo nije moja reklama niti je sokoljenje. Bivši sam pripadnik MUP-a, imam 39 godina, pet godina nisam ulazio u ovu državu, ja ti neću reć da je ovo upozorenje, ovo ti je obećanje da ćeš završiti, da ako nastaviš sa ovim pokušajima hapšenja kao Zoran Đinđić i ka’ Ivan Stambolić, a ti me privedi da ti to kažem u oči – status je na Kneževićevom profilu koji je objavljen u 11.59 sati.

Knežević je pred istražiteljima ispričao da je komentar postavio jer je „bio izrevoltiran što je Specijalno tužilaštvo tražilo ukidanje imuniteta i hapšenje poslanika Andrije Mandića i Milana Kneževića“.

Knežević je bivši policajac i često je posjećivao proteste DFa. Na FB profil postavljao je fotografije sa Predragom Bulatovićem i Andrijom Mandićem. Pozivao je pristalice DF-a i opozicije da blokiraju granice prema Srbiji, Hrvatskoj i Republici Srpskoj ako neko pokuša da uhapsi lidere DF-a. Uputio je i uvredu na račun poslanice DPS-a Marte Šćepanović.

Pobjeda

Komentari: 9

GRADJANSKI

18. 03. 2017 - 07:14

SAMO 2 MJESECA!?! ZANIMLJIVO! JA BIH GA REBNUO 22 MJESECA!
Pravda

18. 03. 2017 - 07:48

A koliko će dobit vojvoda Mandić za svoje prijetnje?
Pošteni coek iz brbota

18. 03. 2017 - 08:10

Da je ovako prijetio vanji calovic marković, zarku r,ili bilo kojem nepismenom novinaru vesti ili Kos-ovom glasilu:Danu dobio bi: 2 godine. Ovako ništa,dva mjeseca za jednog fanatika ,koji će nakon izlaska iz zatvora postati medijska zvijezda. Taman možda i udje u Parove.
Katnic

18. 03. 2017 - 08:25

Samo 2 pa to je sramota prijetnja smrcu je to pod br 1 !!! Alo Kotorske sudije sto je sa Vama ?????
sljivovica

18. 03. 2017 - 10:14

I junacina ce da se junaci za dva mjeseca. Ja bih udarao i novcane kazne za ovo. Imaju odakle. Za razliku od normalnih gradjana koji rade, ovi nas evo dvije godine o jadu zabavljuju, a u medjuvremenu su placeni za dizanje tenzija.
Junak

18. 03. 2017 - 13:36

Rodila ga majka, koji stupido
#DeanMartin

18. 03. 2017 - 14:01

Nastaviće on sa sličnim poduhvatima,onda će se situqcija drugačije razvijati
Šemsudin

18. 03. 2017 - 14:29

Malo je gospodo za ovakvu............. dva mjeseca.Da ste mu dali dvadeset i dva opet bi bilo malo.Time se lako može doći do zaključka kako su kazne za napad na državu male.Nikakve.Pod hitno ih treba mijenjati.Jes da će ova................još štošta dobiti u Spužu ,da mu ne padne napamet da pomene nikoga,ali sve je to ništa za .............Petnaest godina prinudnog rada,pa da vidite da li bi morački samozvani vojvoda smio onakve prijetnje slat.Ako ne dobije bar 15 godina za sve što je učinio i kako stvari stoje još koji dan će činiti,treba mu odrezati najmanje 15 godina.I to će malo biti on zaslužuje mnogo goru osudu.
dali

19. 03. 2017 - 08:31

a malo dva a sndjelic i ekipa za ono sto im se stavlja na teret i sto su trebali da urade po pet mjeseci onda tu nesto smrdi pa jeli vam jasno sada kakvo sudstvo imamo .Svi nam se smiju u oci ,vidite Marovice kao gospoda u Srbiju kod kuce ce da kaznu odsluze ,bice im dozvoljeno da izadju i Katnic bas fino dogovorio kao i sa ovim teroristima.Bruka a i ovaj zamislte sporazumno priznao ,pih .
Novi komentar