SKANDALOZNO: Predsjednik Nove Andrija Mandić i mladi DF-a zaprijetili glavnom specijalnom tužiocu i predsjedniku Apelacionog suda

Predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić i mladi DFa juče su zaprijetili glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću i predsjedniku Apelacionog suda Mušiki Dujoviću da će platiti zbog odluka Specijalnog tužilaštva i Apelacionog suda u vezi slučaja pripreme terorističkih napada.
Objavljeno: 18. 03. 2017 - 07:10 Promjenite veličinu teksta: A A A
SKANDALOZNO: Predsjednik Nove Andrija Mandic i mladi DF-a zaprijetili glavnom specijalnom tuziocu i predsjedniku Apelacionog suda

U naredbi o proširenju istrage glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića navodi se da su lideri Fronta Andrija Mandić i Milan Knežević prvi postali članovi kriminalne grupe Rusa Eduarda Šišmakova i Vladimira Popova, osumnjičenih za pokušaj terorizma u Crnoj Gori, dok je Apelacioni sud odbio žalbu Demokratskog fronta na rješenje Višeg suda o produženju pritvora Mihailu Čađenoviću, Mandićevom vozaču.

Lični obračun

U prijetećem javnom pismu Mandić je grubo vrijeđao glavnog specijalnog tužioca nazvavši ga „vucibatinom i špijunom KOS-a“ sa kojim će se, kako je obećao, lično obračunati!

- Za razliku od mnogih kojima je nanio nepravdu i zlo, a koji su mu prešli preko toga, sa mnom je potpuno drugi slučaj, i zbog ovoga laganja, podmetanja, vrijeđanja i izmišljanja, maltretiranja naših ljudi, hapšenja Mihaila Čađenovića i pokušaja našeg hapšenja, ta vucibatina će platiti kad-tad. U Crnoj Gori kada vam neko nasrne na čast i obraz sve postaje lično, a pogotovo kada se zloupotrebljavaju institucije, stvari se obično i razrješavaju na ličnoj ravni - zaprijetio je Mandić.

Lider Nove je ponovo ustvrdio da u dokumentima Specijalnog tužilaštva, koji su njemu dostavljeni, ne postoje dokazi koji bi ga povezali sa „bilo kakvom kriminalnom organizacijom i lažnim državnim udarom“.

- Ono što je važno, a što režimski mediji namjerno zaboravljaju, je činjenica da u dokumentima kojima raspolaže SDT, a koji su nam nakon naredbe o proširenju istrage predati, nema ama baš ni jednog dokaza koji nas povezuje sa bilo kakvom kriminalnom organizacijom i lažnim državnim udarom. Kao što smo više puta rekli, niti znamo ko su, niti smo ikada vidjeli ili čuli Ruse koji se pominju u ovom postupku, a za koje ne zna da postoje čak ni ruski ambasador u EU Vladimir Čižov. Takođe, i nijedno lice iz Srbije kojim se bavi Milivoje Katnić!

Ne postoji ništa osim zle i podle namjere SDT-a da nanese štetu DF-u i nama lično - tvrdi Mandić.

Lider Nove se potom obrušio i na predsjednika DPS-a Đukanovića navodeći da je specijalni državni tužilac direktno pod njegovom kontrolom.

- Milivoje Katnić je pod direktnom kontrolom šefa režima i kriminalne bande koju vode Milo Đukanović, Stanko Subotić i Mohamed Dahlan, kao što sam i siguran da je on najobičniji izvršitelj naloga britanskog agenta Vladimira Popovića-Bebe - tvrdi Mandić.

Prema njegovim riječima, namjera pojedinih zapadnih obavještajnih struktura, koje preko lokalne agenture upravljaju ovom akcijom, je da na slučaju Crne Gore pokušaju da „zaustave zbližavanje administracija predsjednika Putina i Trampa, tako što će priču o lažnom crnogorskom državnom udaru podmetnuti ruskim specijalnim jedinicama“.

Performans i ćutanje

Juče u popodnevnim časovima grupa mladih aktivista Demokratskog fronta okupila se u podgoričkom naselju Malo Brdo, ispred zgrade u kojoj stanuje predsjednik Apelacionog suda Mušika Dujović. Na polučasovnom, kako su ga nazvali - performansu - dominirala je prijeteća poruka Dujoviću ispisana na transparentu „Pravda će zakucati i na tvoja vrata“.

- U ovoj kući živi čovjek koji bi trebao da dijeli pravdu u skladu sa zakonom, ali on to, nažalost, ne radi. Njegove komšije misle da je on pošten i čestit čovjek. Mi smo danas došli da mu poručimo – pravda će zakucati na tvoja vrata, poručio je u ime mladih DF-a Koča Đurišić.

Prema informacijama Pobjede, kada su se pristalice Fronta okupile ispred zgrade, četvoročlana porodica Dujović je bila u stanu, dvadsetak metara od mjesta „perfomansa“. Povodom otvorenih prijetnji specijalnom tužiocu Milivoju Katniću i sudiji Mušiki Dujoviću juče se nije oglašavalo Osnovno tužilaštvo u Podgorici.

Naredbom o istrazi povodom planiranja terorističkih napada 16. oktobra dvojica prvaka Demokratskog fronta, Andrija Mandić i Milan Knežević, jedini su političari koji se terete da su bili dio logističke mreže. Dvojici poslanika DF-a Skupština Crne Gore je, na prijedlog Specijalnog tužioca, ukinula imunitet. Tužilac Katnić je, istovremeno sa zahtjevom za skidanje imuniteta, najavio i prijedlog za određivanje pritvora.

No, vrhovni državni tužilac Ivica Stanković je, u danu kada je bilo vanredno zasijedanje parlamenta, izdao obavezujuće upustvo Katniću kojim se ne dozvoljava da se mjera pritvora predloži Višem sudu u Podgorici. U kasnijim obrazloženjima Stanković je naveo da, po njegovom mišljenju, nije postojao ni jedan od četiri osnovna razloga da se Mandiću i Kneževiću zahtijeva pritvorsko zadržavanje.

Pobjeda

 

Komentari: 25

gogi

18. 03. 2017 - 07:39

Ulicari ! Na zalost i ovu omladinu truju ulicarskim ponasanjem ! Mandicu ne treba da se bojis ako nisi kriv,ne budi uvijek kukavica .
Marko Muhov

18. 03. 2017 - 11:26

Đe je Stanković da kaže kako je neprimjereno ovo što radi lider DFa. Bogami Andriji je ovo Stanković omogućio, a podmladak je "uzorna" omladina - znamo već kako je odgajaju
Ceca

18. 03. 2017 - 08:15

Drzava mora preduzeti mjere i zastiti sudije i tuzioce od ovih divljaka koje je uhvatio strah od pravde.
Ovo je nasa omladina nazalost

18. 03. 2017 - 10:25

Tako je bilo i 1918 god morali su Crnogorci da bjeze u Italiju i drugdje od razularene "srpske omladine iz Crne Gore". Vecinu njih Kralj je poslao da se skoluju u BG.Kad su se vratili ,zbrisali su CG u korist ujedinjenja vaskolikog srpstva.Posto nijesu mogla bit dva kralja na celu ujedinjenoga srpstva ,ovoga nasega su denucirali i popjluvali ,isto kao g Katnica i ostalu sudsku i tuzilacku vlast .Sad se pitam sto mogu da ocekuju gradjani od ovakve vlasti ,kad oni koji nas treba da stite ,ne umiju ni sebe da zastite.Meni je jasno zasto vristi Mandic,kriv je .U protivnom mrtav ladan sa rukama u dzepove mogao je izaci pred Tuzioca, jer ako je ciste savjesti ,znao bi da nema dokaza .Ovakvim akcijama,gurajuci mlade ,po pravilu uvijek osjetljive na "nepravdu" sam sebe rusi i sve nas uvjerava da on zna koliko je kriv.Bolje reci zna da nije nevin.
Baba

18. 03. 2017 - 08:26

Na tvoja je zakucala i uljegla u dnevnu sobu-čeka te da se probudiši umiješ pa da ideš u Spuž .PA,PA!!
???

18. 03. 2017 - 09:05

Sta rade drzavni organi, tuzilastvo... zasto ovo dozvoljavaju? Ovi su izgubili kompas postali su opasnost po drzavu i narod. Pritisnuti da odrade ono zasto su izgleda dobre pare dobili neprezaju vise niodcega. Prijetnje tuziocina, sudijama ...trebalo bi na zakonom dozvoljene nacine sankcionisati, jer ovo postaje zastrasujuce i zabrinjavajuce za gradjane.
???

18. 03. 2017 - 09:05

Sta rade drzavni organi, tuzilastvo... zasto ovo dozvoljavaju? Ovi su izgubili kompas postali su opasnost po drzavu i narod. Pritisnuti da odrade ono zasto su izgleda dobre pare dobili neprezaju vise niodcega. Prijetnje tuziocina, sudijama ...trebalo bi na zakonom dozvoljene nacine sankcionisati, jer ovo postaje zastrasujuce i zabrinjavajuce za gradjane.
Guest_56367

18. 03. 2017 - 09:10

Odje treba da reaguje država Crna Gora u punom kapacitetu i snazi. Ako bježi od izvršavanja svojih obaveza ima nas puno koji ce joj pomoći da se na zakonit nacin obračuna sa ovom izdajničkom bagrom. Vise nema vremena za čekanje i odugovlačenje.
Aerodrom

18. 03. 2017 - 10:05

Može biti da si u pravu, no ne znamo da li je ovo dovoljno sa reaguje država Crna Gora, ali kada ne reaguje na vas nekoliko dežurnih koji dvije neđelje na ovaj portal mrzite Srbe, onda jednu Bošnjake, pa sve iz početka, vala ne treba da reguje ni na kog više.
RAŠO

18. 03. 2017 - 09:47

Rukovodstvo DF-a pozatvarati, a DF-u zabraniti dalji rad. Ne trebaju nam ratnički raspoložene horde
Tara

18. 03. 2017 - 10:07

Ovo je krajnji bezobrazluk..ovu fasisticku-teroristicku organizaciju treba zabraniti a pocinioce kazniti!
danilo s.

18. 03. 2017 - 10:22

(S)trpljenje je dobra karakterna osobina, ali sve ima svoje granice. Dokle ce drzava da cuti i povlaci se pred ovim brutalnim siledzijstvom? Vise ne znam cega se vise gadim - glupih medija koji obajvljuju ove gadosti - po "sluzbenoj duznosti" i njihovom iskrivljenom shvatanju "medijske demokratije", ili bezocnosti i nevaspitanja autora ovih sramnih izjava i protesta? g. Mandicu, ako ste nevini sto ce vam ova halabuka i prijetnje? Sud ce vas osloboditi optuzbi. Ako ste krivi - nece vam pomoci, naprotiv! Medjutim, imate li vi ista drugo u vasem vidokrugu osim vasih egocentricnih, narcisiodnih, opsesija? Zar vam ne pada na pamet da duboko vrijedjate i psihicki opterecujete vecinu gradjana CG? Sacekajte tih par nedjelja do sudjenja. I oslobodite nas vasijeh daljih neprimjerenih i histericnih reakcija. I oslonite se na istinu - ako je na vasoj strani? Jer, "istina najbolje sebe brani." (Justin Filosof).
Jovan65

18. 03. 2017 - 14:09

Koja je razlika izmedju izjave ovog Novice Knezevica, koga za prijetnju SDT odmah uhapsise i kasnije osudise, i izjave Mandica? Ili u Crnoj Gori nema prvane drzave, jer nijesu svi isti pred zakonom i ne odgovarju isto za ista djela? U demokratskim zemljema zakoni su isti za sve! A ovdje?
veliki getsbi

18. 03. 2017 - 14:55

Ovdje očito nisu isti za sve. U Italiji, napr. iznad svakog sudijskog stola na zidu stoji ispisano krupnim slovima (pravi transpanent) ." La lege e uguale per tutti" (Zakon je jednak za sve). A ovdje? Kada će nešto slično biti istaknuto?
CRNOGORSKI 007

18. 03. 2017 - 16:00

No, vrhovni državni tužilac Ivica Stanković je, u danu kada je bilo vanredno zasijedanje parlamenta, izdao obavezujuće upustvo Katniću kojim se ne dozvoljava da se mjera pritvora predloži Višem sudu u Podgorici. U kasnijim obrazloženjima Stanković je naveo da, po njegovom mišljenju, nije postojao ni jedan od četiri osnovna razloga da se Mandiću i Kneževiću zahtijeva pritvorsko zadržavanje.TRBA GA SADA PITATI ,STA JE OVO,TREBA LI NECIJA KRV DA SE PROLIJE ,PA DA ON SHVATI STA SE DESAVA,CG GA DEBELO PLACA DA JE CUVA,A STA RADI ON.
Ivangrad

18. 03. 2017 - 15:40

A da li je na ovom cetnickom skupu bio i Rakcevic?Sto li je on vikao?
CRNOGORSKI 007

18. 03. 2017 - 15:58

TREBA PITATI SADA STANKOVICA,JELI OVO REMECENJE JAVNOG REDA I MIRA,JELI OVO NEDOPUSTIVO VRSENJE PRETNJE PREMA DRZAVNOM ORGANU,PITAM STANKOVICA STA AKO SE DESI NESTO KATNICU,KO CE BITI ODGOVORAN.OVO JE NEDOPUSTIVO,POCINJEM DA SUMNJAM I U VLAST DA I ONA NE IGRA NEKU IGRU. DA DO SADA MANDIC ,KNEZEVIC I MEDOJEVIC SLOBODNO SETAJU I DALJE RADE SVE I SVASTA DA BI DESTABILIZOVALI CRNU GORU.PITAM STANKOVICA KAKO TO DA NISU DOSLI NA NJEGOVA VRATA.CUDNE STVARI SE DESAVAJU U CG.OVO STO JA VIDIM NIJE DOBRO.VLAST NEOBJASNJIVO PASIVNA,ILI JE NOSENA ,,IMAM PARA ,BAS ME BRIGA,,.
lolo

18. 03. 2017 - 16:26

Olos cetnicka kojoj se mora nogom za vrat stat.
Mihailo,Bgd

18. 03. 2017 - 17:39

NE TRUJTE MLADOST JADI VAS SNAŠLI? Mandiću šta će tebi dokazi da si protivnik CG i saradnik njenih neprijatelja. Pa ti svaki dan to dokazuješ. Sreća tvoja da je represivni sistem države ZBUNJEN hoće tolerancijom protiv arogancije,hoće na miran način da IZDAJNIKA PRETVORI U POKAJNIKA. To nije EFIKASAN I EVROPSKI pravni red i vladavina prava. Ako ovaj slučaj ORGANIZOVANOG NASILJA NAD DRŽAVOM razvodnjite i dozvolite kompromitaciju,TO MOŽE CG KOŠTATI INTEGRITETA I SUVERENITETA.
CRNOGORSKI 007

18. 03. 2017 - 18:52

Niko u ovoj državi ne može na ovaj način pokušavati sakatiti pravdu i dolaziti na kućni prag, da otvorenom prijetnjom upućenom cijeloj porodici pokušava izdejstvovati neki blaži krivično-pravni tretman, za sebe ili nekoga svoga. Sudska vlast će se zaštiti svojim profesionalizmom i pravničkom doslednošću, ali pozivam sve nadležne organe da iskoriste svoj legalitet i djeluju u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima – kazala je Medenica za PinkM.PA STA SE CEKA
CRNOGORSKI 007

18. 03. 2017 - 18:53

Da je ovakvo ponašanje neprihvatljivo, nedospustivo i protivzakonito, smatra i dekan Pravnog fakulteta Velimir Rakočević. Ističe da je naročito opasno što se prijeti licima koja su na vrlo odgovornim funkcijama u pravosuđu, čime se direktno ometa njegovo funkcionisanje.Da bi se, objašnjava, ovakvo ponašanje označilo kao krivično djelo, dovoljno je da se potencijalna žrtva osjeća ugroženo.– Posebna krivično-pravna zaštita se pruža licima koja obavljaju, da kažem, te najrizičnije državne poslove, svugdje u svijetu. I u tom smislu ta krivična djela dobijaju kvalifikatorne okolnosti i tu je naravno kazna uvijek veća kada su opva djela u pitanju – rekao je Rakočević.STA SE CEKA,STA SE CEKA,STA SE CEKA,STA SE CEKA.
Dumelja

18. 03. 2017 - 19:13

Netreba ovu omladinu koja podrzava Mandica i DF izravnjavati sa Crnogorskom Omladinom.To je sve Srpska omladina koja je ista kao i sve prosrpske partije koje ih uce kako treba mrzjeti CG,tu nema nijednog postenog i pravog (ne onog koji je prijepodne Srbin a popodne Crnogorac)Crnogorca,ali i ovo nece dugo trajati,drzava treba sve ovo da registruje po imenu i prezimenu da se zna ko sve radi protivu drzave CG.Ovakvo primitivno ponasanje ove omladine i njihove politicke prosrpske idole treba rigolozno u startu rigolozno kaznjavati,pa ako im se ne svidjau Crnogorski zakoni i propisi neka to potraze u Srbiju ,Rep.Srpsku,....tamo ce biti rado primljeni
55,2%

18. 03. 2017 - 21:52

Ovaj covjek postaje nocna mora Crne Gore .Svaki dan nekome prijeti .Stampa ,portali ,televizije puni su Mandicevih prijetnji .Zamislite samo kako je nama gradjanima koji svaki dan iscekujemo da se nesto lose desi .Apelujem na drzavne organe da stave tacku na ovu pricu .Tu smo za pomoc drzavi .
NK-a

18. 03. 2017 - 22:15

Mandic je fotokopija Seselja, koda ih je jedna majka rodila.
Mishko

18. 03. 2017 - 22:25

Pored ovoliko prijetnji nema reakcije drzavnih organa,sta se desava u drzavi Crnoj Gori,ovo je potpuni haos.Ima li ko da objasni narodu ove drzave kada ce ovo ludilo da stane.RASULO POTPUNO RASULO,NEKONTROLISAN HAOS na ovo se mora reagovati ili postaje anarhija u citavoj drzavi!!!!
Novi komentar