Predizborna kombinatorika u Herceg Novom: Front sa SNP-om i Demosom, GP URA je jedina za bojkot

Demokratski front će na lokalnim izborima u Herceg Novom koji su zakazani za 7. maj najvjerovatnije nastupiti u koaliciji sa Socijalističkom narodnom partijim, Demosom i političkom grupacijom koju vodi bivši poslanik i funkcioner SNP-a Obrad Gojković, saznaje Pobjeda, od više izvora bliskih Demokratskom frontu.
Objavljeno: 18. 03. 2017 - 07:17 Promjenite veličinu teksta: A A A
Predizborna kombinatorika u Herceg Novom:  Front sa SNP-om i Demosom, GP URA je jedina za bojkot

Takav model nastupa zagovara centrala DF-a i on će biti predložen opštinskim odborima stranaka koji su već načelno razgovarali o zajedničkom nastupu.

Koalicija

- DF će predvoditi koaliciju opozicionih stranaka sa kojima smo trebali da nastupimo zajedno i u Nikšiču. Sa SNPom i Demosom imamo dogovor još od Nikšića i nema razloga da ne nastavljalmo isti tip saradnje - rekao je izbor Pobjede. SNP ima respektabilno biračko tijelo u Herceg Novom jer je tamo do raskola u toj stranci vršila vlast više od deceniju dok je uključivanje Demosa iznenađenje imajući u vidu da se ta stranka i u Novom kao što je slučaj i u Nikšiću nalazi na ivici cenzusa.

Uključivanje

- Cilj uključivanja Demosa u priču o koaliciji jeste da se ojača struja u toj stranci predvođena predsjednikom Izvršnog odbora Goranom Danilovićem koja je za tješnju unutaropozicionu saradnju. Cilj druge struje predvođene predsjednikom Miodragom Lekičem je tješnje povezivanje i koordinacija isključivo građanske proevropske opozicije bez obzira na to što radi Demokratski front - rekao je izvor. Izbori u Novom zakazani su za 7. maj zbog toga što je lista građana ,,Izbor“ na čijem čelu se nalazi Slobodan Radović Krušo pred dogovorenu rotaciju gradonačelnika odlučio da raskine koaliciju sa Demokratskom partijom socijalista. Nova skupštinska većina u Herceg Novom koju čine 21 odbornik Izbora, Građanskog saveza, SNP-a, SDP-a, Novske liste, kao i nezavinsi odbornici, smijenili su predsjednika Skupštine, Andriju Radmana iz DPS-a, ali su napravili previd time što nijesu imenovali drugog odbornika na njegovo mjesto. U opoziciji smtraju da nakon što je građanska lista Izbor promijenila stranu imaju realnih šansi na uspjeh imajući u vidu da su po procjenama strančakih timova kada se pogleda rezultat na parlamentranim izborima za oko četiri hiljade glasova jači od DPS-a.

Za bojkot stranke ispod cenzusa

Iako su sve jače stranke najavile sigurno učešće na izborima da bi ,,dokosurile DPS nakon bojkota u Nikšiću“ jedini za ,,principijelni bojkot“ jeste građanski pokret Ujedinjena reformska akcija. - Građanski pokret URA smatra da, kada su u pitanju izbori u Herceg Novom, opozicija treba da se drži principa. Bojkotovali smo izbore u Nikšiću zbog produženog vanrednog stanja koje je namjeravalo da se sprovede hapšenjem dva čelnika dijela opozicije. U takvom ambijentu nije moglo biti govora o iole regularnim uslovima za izbore – rekao je Neđeljko Rudović. -U opoziciji smatraju da su za bojkot stranke koje u Novom nemaju cenzus, rekao je izvor Pobjede.

Pobjeda

Komentari: 12

roki

18. 03. 2017 - 07:47

E moj Nedeljko ,preveslat ce vas ovi cetnici iz fronta,dok ne trepnes,za vas sam ali ako i dalje budete sa ovim likovima,dovidenja !
!

18. 03. 2017 - 15:03

Vala je i vakat da preveslaju. Samo im je dosta svake Jugoslavije - naučili su lekciju!
Kataro

18. 03. 2017 - 07:47

E ako su izgubili pamet, neka slepaju Demos i Danilovica. Ovom koalicijom se i dalje gube glasovi malih partija, tako da nema ni govora da ce ovo poraziti DPS
Vazda

18. 03. 2017 - 07:49

Ni u snu nijesam sanjao da su ovi iz URA takvi nesposobni moroni koje svaka šuša i maruša može ovako preveslavati. Čisti amateri bez programa i principa koji bi ih spašavali od lutanja bez kraja. Na koje biracko tijelo oni racunaju? Sta im je cilj oni ocito ni sami nijesu definisali. Ako jesu tim glasacima se ne obracaju vec izgleda hoce da uđu u biracko tijelo petokolonaša kojima manipuliše DF i njihovi ino sponzori?!? Beskrajno amaterski ili karijeristička namjera par ljudi na vrhu tih izgubljenika URA-e.
Stanislas

18. 03. 2017 - 10:05

Redefinisu ponovo stari razvaljeni SNP. Nije to tako bas jednostavno.
h-novi

18. 03. 2017 - 14:50

Stari grobari Herceg Novog
Berane

18. 03. 2017 - 15:46

A da li ce sa cetnickom DF koalirati i Krivokapic,cuvar lika i djela Krste Popovica?Zna li ko?
hnmne

18. 03. 2017 - 15:46

Prije 10-ak dana vidim u Igalu slogan SDP-a da su tek počeli sa pobjedama.Mislio sam da je to od ranije ali sad ukapirah da je to za slJedeće izbore...U šoku sam ..O čemu se radi? Kažu da su njihove pobjede tek počele.Sa Šimrakom...Pa on je sa bratom bivšim predsjednikom Suda napravio imperiju ni iz čega.Pitajte vlasnika RR hotela koliko su mu uzeli za prodaju Lalovine ..2 miliona eura ....Malo istražite i znaćete.....Samo pošteno...Hahaha...
hnmne

18. 03. 2017 - 15:59

I još da dodam sa advokatom Čvorom...
Bokelj

18. 03. 2017 - 16:25

Naravno treba sve ispitati. Kako je kupljen tzv.hotel RR od Sode so Lukavac. Ko ga je prodao kome i za koje novce. Okle sad RR prodaje Lalovinu kao da mu je babovina. Sve to bi bilo da ima tuzioca i policije doma.
Dostojevski

18. 03. 2017 - 20:58

Znaći neće bojkovati izbore u Hnovi..............jedni, jer znaju da će uzet dobar broj poslanika a zbog propagiranja srpstva i prosrpstva istih partija a ne zbog nečega pametnoga.U Nikšić su bojkotovali izbore jer bi ispali teški luzeri a i ovako su ispali jer 45% od mogućih izašlih 65 do 70% je ubjedljiva većina .
opozicionar

19. 03. 2017 - 17:51

ako opozicija izadje na izbore u HN to znaci da priznaje ,,poraz,, iz Nikšića...pamet u glavu, jos jednom razmislite treba li izlazit na te izbore!!!
Novi komentar