Opozicija nezadovoljna zbog pritiska iz Brisela

Stavovi Evropskog parlamenta (EP) o bojkotu Skupštine Crne Gore su očekivani, saopšteno je iz Građanskog pkreta URA, dok je iz Demokratskog fronta (DF) poručeno da je od sugestija iz Brisela važnije to što opozicioni bojkot daje odlične rezultate.
Objavljeno: 18. 03. 2017 - 08:23 Promjenite veličinu teksta: A A A
Opozicija nezadovoljna zbog pritiska iz Brisela

„Umjesto što EP pritiska opoziciju da se vrati u Skupštinu, mislim da bi bilo korisnije da objasni Demokratskoj partiji socijalista da treba da prihvati dijalog o uslovima za održavanje novih, a samim tim i ponavljanje izbora od oktobra 2016“, kazao je za Pobjedu Neđeljko Rudović iz Građanskog pokreta URA.

On je, komentarišući poziv EP crnogorskoj opoziciji da prekine bojkot Skupštine, rekao da su takvi stavovi EP očekivani.

„Institucije Evropske unije (EU) očigledno još ne žele da povlače poteze koji bi označili jasnu distancu prema uzurpatorima vlasti u Crnoj Gori iz razloga koji najvjerovatnije imaju veze sa globalnim pozicioniranjen EU i interesima njenih vodećih članica na Balkanu“, kazao je on.

Kako je rekao, u slučaju Makedonije su to uradili, ali u istoj situaciji se u Crnoj Gori ponašaju suprotno.

Jovan Vučurović iz DF-a rekao je da će vrijeme pokazati „zašto pojedinci iz briselske administracije podržavaju kriminalni režim Mila Đukanovića“. „Ali što se tiče DF-a, poruke i sugestije tih pojedinaca izvjestilaca nas ne dotiču“.

On je kazao da opozicioni bojkot parlamenta, kao i nikšićkih izbora, daje odlične rezultate.

„To je mnogo važnije od sugestija koje stižu iz Brisela, a koje su u dosta slučajeva paušalne i nedobronamjerne u odnosu na opoziciju“, dodao je Vučurović.

Pobjeda

Komentari: 9

Rognelaže

18. 03. 2017 - 09:59

Vučuroviću, nije režim ni približno kriminalizovan kao što ste to vi kao opozicija koja je nepopravljivo zagazila u svaku vrstu kriminala, prije svega u razbojništvo! Pokušali ste sa bjelosvjetskim kriminalcima da se dočepate vlasti nad Crnom Gorom! Ima li od toga većeg kriminala?
I dalje

18. 03. 2017 - 10:19

Samo bojkot i građanska neposlušnost - jako! To su instrumenti demokratskog svijeta u borbi protiv autokratije. Upravo tekovine EU i USA.
prc demokrata

18. 03. 2017 - 13:25

Nama problem nije kriminalizovana vlast, nju je moguce zamijeniti boljima, ali je nama problem kriminalizovana opozicija. Satrijese nas! Ovi vrte iste price, neregularni izbori, a priznase Ko i Bd, sami sebi skacu u stomak i rugaju s ecitavom svijetu. Ja bih im na par mjeseci oduzeo poslanicke plate i dijelio novorodjenoj djeci ili po skolama ugrozenima, nije bitna. Da vidis kako bi uletjeli u Skupstinu i zaboravili i na majke i na viber i na pogresno ime pokusaja teroristickog akta.
marko

18. 03. 2017 - 14:52

Je li moguće da ovaj rutović ovgoliko lupeta. kakva makedonija i kakvi novi izbori oladi jadan vidiš da ti je došao politički kraj.a i ovaj drugi užas kako on prijeti evropi kao ne znaju oni ništa samo MI (DF ) znamo . kakav budalast pristup činjeničnom stanju.LIKOVI, užas.
george wordy

19. 03. 2017 - 09:18

Dvadeset i pet godina opozicija uporno dokazuje da ne postoji i u takvom odnosu snaga partija na vlasti nema drugog izbora vec da vlada partitokratski.
[email protected]

19. 03. 2017 - 12:06

Pa vi sve "možete"- smijenite poslanike EP, uličnim bojkotom.
Sud Medojadova ce ih stici

19. 03. 2017 - 15:15

Kad Medojevic obori EU sudice i njima po rusko-srpskim zakonima
CRNOGORSKI 007

19. 03. 2017 - 19:06

PA VIDITE LI DA SU SE OVI CETNICI IZGUBILI U VREMENU I PROSTORU,SADA INDIREKTNO UPOZORAVAJU EVROPU DA I NJIMA MOGU PRIPREMITI SCENARIO IZ CG OD 16.PA I MOGU DA SE PONASAJU OVAKO ,KADA CE IH ZASTITITI STANKOVIC.
CRNOGORSKI 007

19. 03. 2017 - 19:09

Jovan Vučurović iz DF-a rekao je da će vrijeme pokazati „zašto pojedinci iz briselske administracije podržavaju kriminalni režim Mila Đukanovića“.---------- „Ali što se tiče DF-a, poruke i sugestije tih pojedinaca izvjestilaca nas ne dotiču“----------------.On je kazao da opozicioni bojkot parlamenta, kao i nikšićkih izbora, daje odlične rezultate.„To je mnogo važnije od sugestija koje stižu iz Brisela, a koje su u dosta slučajeva paušalne i nedobronamjerne u odnosu na opoziciju“, dodao je Vučurović.ALA SU OPSILILI.
Novi komentar