Milan Knežević: Zloupotrijebili su moj potpis

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević juče je u policiji dao iskaz u svojstvu svjedoka u okviru izviđaja koji je nedavno pokrenut zbog zloupotreba u Skupštini 2015. godine, čime je za desetine hiljada eura oštećen budžet države.
Objavljeno: 18. 03. 2017 - 12:20 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako Pobjeda saznaje, Kneževićevo ime našlo se na nekoliko putnih naloga: za Letoniju, Italiju, Belgiju i Luksemburg. Knežević je dao svoj pasoš na uvid, koji potvrđuje da on nije putovao u te države, a samim tim da je njegovo ime zloupotrijebljeno.

Osim na ime Kneževića, putni nalozi su na još nekoliko desetina poslanika Skupštine, koji će se u narednom period saslušati u svojstvu svjedoka. Potpisi na putnim nalozima su blagajnice Tamare Čađenović.

Provjere o pronevjerama na ime falsifikovanih putnih naloga su pokrenute nakon što je izabrano novo rukovodstvo parlamenta sa Ivanom Brajovićem na čelu, a po prijavi sekretara Skupštine, sada pokojnog Siniše Stankovića. Kolegijum predsjednika Skup- štine Crne Gore ranije je ocijenio da su izvještaj i preporuke internog revizora bili značajno indikativni, nakon čega je u decembru 2016. godine formirana interna komisija. Očekuje da će državni organi u što skorijem roku dostaviti punu informaciju o ovom slučaju, zbog crnogorske javnosti i zaposlenih u Skupštini Crne Gore.

Inspektori za suzbijanje privrednog kriminaliteta zaplijenili su dokumentaciju iz Skupštine i predali je Tužilaštvu, koje je odmah krenulo u provjere. Istraga ukazuje da su falsifikovani potpisi na putnim nalozima pomoću kojih je podizan novac sa blagajne. Članovi skupštinskog Odbora za ekonomiju su prošle godine dva puta vratili finansijski izvještaj za 2015. godinu, jer su im bile nejasne stavke „ostale naknade“. U periodu kada su nastali falsifikovani nalozi na čelu parlamenta bio je predsjednik Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić. Istragom će se utvrditi koliko je oštećen budžet države.

Pobjeda

Komentari: 4

neso

18. 03. 2017 - 14:44

Ovo je velika sramota i blam za Parlament. Ako je neka Služba bila za primjer, to je Sužba Skupštine CG. Sekretari u Skupštini su bili najveći profesionalci. Ko su sada ovi novi likovi u službi, da brukaju Skupštinu. To su namještenici.
NEBULOZO

18. 03. 2017 - 16:04

TI SI BOLESTAN.
?

18. 03. 2017 - 16:30

Jesi li ti procitao ovaj clanak duduku jedan? Jesi li primjetio kad se to desilo? Bitno je lupetati? Tacni podaci ne znace nista soju ko ti.
dnevnice

20. 03. 2017 - 12:53

neso ova pljacka dnevnica se desila kada je presednik parlamenta bio krivokapic i sve zaposlene pocni od kurira pa do sekretara je pozaposljavao ranko krivokapic a ovi novi sa pokojnim sekretarom su otkrili pljacku to tije neso istina prvo se raspita dobro pa napadaj znam datije zao ranka a i ujedno neso moje saucesce za sdp nek im je sasrecom lopovluk
Novi komentar