DEMOKRATE: Katnić ne objavljuje izvještaj i time krši zakon

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić još nije objavio svoj Godišnji izvještaj o radu na internet stranici SDT-a, čime ne poštuje zakon, saopštio je predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečič, ocjenjujući da je to neprihvatljivo.
Objavljeno: 18. 03. 2017 - 12:37 Promjenite veličinu teksta: A A A

Bečić je, u otvorenom pismu vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću, naveo da nepoštovanje zakona od pojedinaca koji obavljaju izuzetno značajne državne funkcije nosi posebnu opasnost za svako demokratsko društvo.

„Neprihvatljivo je što Katnić već punih mjesec dana ignoriše Zakonom propisanu obavezu da Godišnji izvještaj o radu Specijalnog državnog tužilaštva za 2016. godinu učini dostupnim javnosti, njegovim objavljivanjem na sajtu SDT-a“, kazao je Bečić.

On je podsjetio da je zakonska obaveza dostave tog izvještaja Vrhovnom državnom tužiocu i Tužilačkom savjetu i njegovog objavljivanja na sajtu SDt-a istekla je 10. februara.

„Demokrate, a vjerujem i ukupna demokratska javnost, veoma su zainteresovane da u tom izvještaju pročitaju kojom to argumentacijom Specijalno državno tužilaštvo i Katnić pravdaju činjenice da su, i pored proteka više godina, i dalje u fazi izviđaja predmeti kao što su državne garancije za KAP, Željezaru i Melgoniju – Primorku Bar, Bazar, Carine i Delta, afera prodaje kampa na Zlatici, afere Limenka, Listing (pahuljica), Telekom, Domen „.me“, „Verige“, i dr“, dodao je on.

Prema riječima Bečića, u većini tih afera, radnje koje bude sumnju da predstavljaju krivična djela koja su nanijela štetu javnom interesu od više desetina i stotina miliona EUR izvršene su prije više od pola decenije.

„Približno toliko traje i izviđaj nadležnog državnog tužilaštva u tim predmetima koji nikako da se okonča podizanjem optužnice ili eventualnim odustankom od krivičnog gonjenja. Na naša brojna pitanja o sudbini ovih predmeta, ponavlja se isti odgovor: izviđaj je u toku. I tako već godinama“, kazao je on.

Bečić je naveo da je Katniću „očigledno institut priznanja krivice omilio“.

„Mislim da su se stekli uslovi da i sam prizna krivicu zbog nepoštovanja zakona i neprihvatljivo dugog trajanja izviđaja i istraga u tako važnim predmetima, koji godinama sa razlogom zaokupljaju pažnju demokratske javnosti, koja očekuje da ruka pravde stigne odgovorne“, poručio je Bečić.

Komentari: 19

Željeznjakov pulen

18. 03. 2017 - 12:48

Ovaj proizvođač pamidorai salate iz Zete govori o poštovanju zakona. Bečića je glavni organizator tetorizma iz Kremlja, Željeznak, zvao da dođe kod njega pred izbore. Pa nije ga zvao da mu iz Zete donese salate nego da se uključi u terorizam, jer je znao njegove stavove o Crnoj Gori. Odnosno da je spreman na sve za ruske dolare. Žalosno je da i pored svega toga, on na prevaru dobija crnogorske glasove. Đoko Orlandić
Max

18. 03. 2017 - 13:01

Jeftino politikanti,ispiljeni ispod šinjela Snp-a.Ni vino ni voda.Sledeći izbori su kraj,za ove prikrivene velikosrbe
prc demokrata

18. 03. 2017 - 13:21

Evo ga mali, rekli smo, odmah i on da proziva Katnica, kako DF kaze. Bas mi je zao sto ima manju dnevnicu od njih.
zećanin

18. 03. 2017 - 14:20

Pol Pot vođa Crvenih Kmera opet ima nešto da kaže,ne brukaj se više.
doktor

18. 03. 2017 - 14:24

Izvještaj je objavljen na sajtu Specijalnog državnog tužilaštva, možda ovaj Bečić ne umije da ga nađe, a prije će biti da je zlonamjeran!
Timaranin

19. 03. 2017 - 21:22

Doktore, ovaj Blečić je zlonamjeran. Umije on da nađe i što nema samo da naškodi CG. Rekao sam ranije da je on biznis političar, a sad mogu da kažem; saradnik DF i neprijatelj CG. On uči Katnića kako treba da radi po "zakonu". Po zakonu je Bečić zaslužio da bude procesuiran.
Guest_3946

18. 03. 2017 - 14:43

Ne bi valjda toliko promasio da je objavljen.Iz izvjestaja bi narod vidio sta je Katnic radio .Bravo Becicu.
doktor

18. 03. 2017 - 15:02

Evo ti provjeri, pa nam javi - www.tuzilasvocg.me - link Specijalno državno tužilaštvo
marko

18. 03. 2017 - 14:47

Ima li zakona koji ovaj ne zna!! njega treba "odaslati" pod hitno u Ujedinjene Nacije. ili u ....
Bruka

18. 03. 2017 - 15:03

Da se ovako ponasa tuzilastvo i da nepostuje zakon C gore kakoce dati primer obicnim gradjanima ,Sada je sve jasnije da kod nas nema pravde sve istitucije su u vecini zarobljene rezimskom KANDZOM.
bosiljka

18. 03. 2017 - 16:05

Ovaj sturčnjak opšte prakse sve zna no ne umije otvoriti sajt tužilaštva na kome sve piše. Ali važno je svaki drugi dan (ili svaki) pojaviti se u medijima i zagaditi crnogorsku javnu scenu svojim neprovjerenim informacijama, svojom zlonamjernom i beskorisnom kritikom. Kako bi bilo momak da sa svojom družinom svoje stavove izlažeš u skupštini đe primaš platu, ničim zasluženu (ako ne računaš na one bomboniće što ste uložili u kampanji). Ideja vam ima snagu tih bonbončića!
Tesla

18. 03. 2017 - 16:34

Svakim danom je sve gori i gori,poceo je da lici na ove iz DFa.Jos da pocne da cesce opsuje pada mu Radulovic zavidi.
Naravno...

18. 03. 2017 - 22:45

Oni su mu ideoloske tatice, pa naravno da lici njima ovaj mladjani demagog! Imaju istog sponzora, nadam sa da je to jasno?
Odvratan

18. 03. 2017 - 18:10

tip koji svojom ljigavom demagogijom samo steti Crnoj Gori, a sve pod plastom "demokratije". Malo morgen, ruski ljubimcu sa CRVENOM kravatom.
doktor

18. 03. 2017 - 21:08

Ovaj Bečić je političar u pokušaju i ništa više od toga! Izvještaj o kojem priča je davno objavljen na sajtu tužilaštva i svakome je dostupan! Što se tiče izviđaja u navedenim predmetima, trebao bi da uzme u obzir činjenicu da je Katnić izabran za glavnog specijalnog tužioca u julu 2015. godine, pa ako izviđaji traju godinama, nije Katnić kriv, jer nije on bio godinama u tužilaštvu već neko drugi, pa bi Bečić bio mnogo pametniji ako bi pozivao na odgovornost te neke druge! Ovako samo ostavlja utisak osobe čija ambicija prevazilazi intelektualni kapacitet!
f

19. 03. 2017 - 10:25

izvestaj o radu specijalnog drzavnog tuzioca za 2016 godinu je objavljen na sajtu drzavnog tuzilasta 31 01 2017. toliko o istini gospoadina becica. i za njega vazi kao i za pipuna sedi gde si ni za gdesi nijesi. nemogu da verujm da pronose i ove lazi koje su lako proverljive. jos jedan od pritisaka na nezavisne drzavne organe. ajd sto je demokraticeski fron uhvatio strah ali zasto i becica ili samo puko izvrsava naredbe vojvode i pipuna ili je i on umesan u pokusaj drzavnog udara trece nema sta
Borozan

19. 03. 2017 - 14:39

Ovo oko HLD sto ste danas iznijeli je jasno ili vi ili ovi iz IRF fonda treba da popiju corku. Ili neko krade ili neko uznemirava cg javnost. To bi za SDT, ako smije, trebao da bidne macji kasalj.
Tesla

19. 03. 2017 - 18:36

@Borozan - Slazem se sa tobom,neko mora da plati i bude kaznjen.Ili ovi sto su to uradili ili demokrate koji iznose dezinformacije.Tu da smo cisti.Ali kako vidim oni su samo zauzeti sa ubiranjem poena na dezinformacijama,lazima,politikanstvu i losoj propagandi.I sve mi nesto govori da ovaj Becic nema pojma o cemu prica.Cak nije bio u stanju da pogleda na sajtu DT dje izbjestaj vec skoro 2 mjeseca stoji? Ukratko,samo u ovom slucaju a da ne pominjem desetine drugih,vjerodostojnost mu je nula!
zoro zagarcanin

19. 03. 2017 - 19:08

CRNO,IZVJESTAJ JE OBJAVLJEN. Kad izigravas demokratu,sto sene odreknes plate,primis je trceci svakog prvog. Da imas bar malo casti i obraza,ipak bi se treba malo zacrvenjeti.Kad si usao u politiku,vjerova sam da ce bit dobro za nas gradjane CG,ali se grdno prevarih.
Novi komentar