Ukraden kompjuter CIA sa “veoma osjetljivim” podacima

Tajna služba koja je u Sjedinjenim Državama zadužena za zaštitu predsjednika i zvaničnika, objavila je u petak da je pokrenula istragu o krađi svog laptopa, ne navodeći kakvi su podaci u njemu bili.
Objavljeno: 18. 03. 2017 - 23:26 Promjenite veličinu teksta: A A A
Ukraden kompjuter CIA sa “veoma osjetljivim” podacima

Kako navodi mreža Si-En-En, u tom su kompjuteru bili su planovi za evakuaciju Trampove kule u kojoj je predsjednik Donald Tramp boravio prije svoje inauguracije 20. januara. U Trampovoj kuli i dalje stanuju njegova supruga Melanija i najmlađi sin Baron, piše Jutarnji list.

Ej-Bi-Si je objavio da su u kompjuteru bile i pojedinosti o istrazi u vezi sa skandalom o privatnom serveru bivše demokratske kandidatkinje Hilari Klinton.

- Tajna služba može da potvrdi da je jedan zaposleni bio žrtva krivičnog djela kojim je otuđen prenosni kompjuter naše agencije - stoji u saopštenju CIA.

Tajna služba koja je u nadležnosti ministarstva unutrašnje bezbjednosti, tvrdi da su njeni kompjuteri jako sigurni i šifrovani te da "ne smiju da sadrže povjerljive informacije".

- Vodi se istraga - dodaje tajna služba bez drugih pojedinosti uz napomenu da sve eventualne informacije o toj krađi treba proslijediti u kancelariju CIA u Njujorku.

Si-En-En navodi, pozivajući se na dvojicu visokih policijskih dzvaničnika u Njujorku, da su u kompjuteru bile "veoma osjetljive" informacije i da je ukradeno iz automobila agenta tajne službe u četvrtak ujutro u njujorškoj četvrti Bruklin.

 

Komentari: 0

Novi komentar