Njegoš za djecu - Kako rastu veliki ljudi sjutra u CNP-u

Povodom Svjetskog dana pozorišta za djecu i mlade, na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta sjutra u 12 sati biće izvedena predstava "Njegoš za djecu - Kako rastu veliki ljudi" reditelja Petra Pejakovića.
Objavljeno: 19. 03. 2017 - 13:07 Promjenite veličinu teksta: A A A

Radmila Božović, glumica Crnogorskog narodnog pozorišta, pročitati će poruku Franciska Hinojse, jednog od vodećih meksičkih pisaca za djecu.

 

Petar Pejaković, Milivoje Obradović i Slaviša Grubiša su autori predstave, Goran Moškov i Tamara Branković, scenografija,  Zorana Mia Radović, kostimografija.

 

U predstavi igraju: Milivoje Obradović i Slaviša Grubiša. Preporučeni uzrast je 6+.

 

Predstava "Njegoš za djecu - Kako rastu veliki ljudi" je nastala kao dio obilježavanja značajne godišnjice 200 godina od rođenja Petra Petrovića II Njegoša. Jedna od zamisli predstave je edukacija mladih generacija i upoznavanje sa najranijim periodom života jedne od najznačajnijih istorijskih ličnosti i književnika Crne Gore i regiona. Ova scenska bajka bavi se Njegoševim djetinjstvom, od rođenja do trenutka kada postaje vladar Crne Gore. Predstava otkriva odgovore na pitanja kako u maloj zemlji, u malom mjestu, skučen velikim brdima, izrasta veliki čovjek širokog uma. Šta je to što čovjek treba pronaći da bi postao tako veliki?

 

 

Komentari: 0

Novi komentar