Zaplijenjen skank vrijedan četiri miliona eura, uhapšeno šest lica

Ministar unutrašnjih poslova Srbije, Nebojša Stefanović, kaže da je policija zaplijenila preko tone skanka, čija je vrijednost oko četiri miliona eura i uhapsila šest osoba.
Objavljeno: 20. 03. 2017 - 12:56 Promjenite veličinu teksta: A A A
Zaplijenjen skank vrijedan cetiri miliona eura, uhapseno sest lica

Oni su uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo udruživanje radi vršenja krivičnih djela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, precizirano je u saopštenju MUP-a.

Uhapšeni su D.G. (49), koji se sumnjiči da je organizator kriminalne grupe, D.P. (37), D.I. (49), P.I. (26) i S.I. (41) iz Beograda, kao i V.K. (36) iz Novog Pazara. 

Postoje osnovi sumnje da je D.G. organizovao kriminalnu grupu koja se duže vrijeme bavila nabavkom, transportom i prodajom veće količine skanka sa teritorije Kosova i Metohije, radi dalje distribucije na teritoriji centralne Srbije i zemalja Evropske unije. 

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu, u zakonskom roku, biti privedeni nadležnom tužilaštvu. Inače, riječ je o rekordnoj zaplijeni u jednoj akciji, ne samo u Srbiji, već i u regionu. 

"Ozbiljnim i napornim radom pripadnika Uprave kriminalističke policije, narkotici su zaplijenjeni u rejonu između Novog Sada i Bačke Palanke, gdje je i uhapšena kriminalna grupa koja je prevozila tu drogu", rekao je Stefanović. 

Ministar je precizirao da je više od 1.000 kilograma droge pronađeno u šupljinama i hangarima vozila i istakao da je ovo jedna od najvećih zaplijena svih vremena i najveća pojedinačna zaplijena narkotika u regionu. 

"Ovo pokazuje da je Republika Srbija spremna da bude oslonac čitavog regiona u borbi protiv narkotrafikinga. Nastavljamo sa dobrim i uspješnim radom, sklonili smo tonu droge sa ulice od naše djece i time pokazali ozbiljnu posvećenost u borbi protiv ove vrste kriminala", naglasio je Stefanović. 

Droga je, inače, pronađena prilikom pretresa cisterne, koja se nalazila u magacinskom prostoru u mjestu Obrovac nedaleko od Bačke Palanke, u posebno izrađenim bunkerima, gdje je radi daljeg transporta trebalo da bude pretovarena u drugo teretno motorno vozilo.

B92

Komentari: 0

Novi komentar