Janović primio ambasadora Narodne Republike Kine

Ministar sporta Nikola Janović primio je u radnu posjetu ambasadora Narodne Republike Kine u Crnoj Gori Cui Dživei sa saradnicima, kako bi razgovarali o mogućnostima buduće saradnje.
Objavljeno: 20. 03. 2017 - 13:06 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ministar Janović se zahvalio na posjeti, rekavši da je Crnoj Gori izuzetno dragocjena podrška koju joj pruža prijateljska Kina i ocijenio da ima mnogo prostora za razvoj saradnje u resoru sporta. Kao ključne aktivnosti kojima će se baviti tokom četvorogodišnjeg mandata, ministar je naveo program razvoja školskog sporta i izmjenu Zakona o sportu.

Ambasador Kine je izrazio zahvalnost ministru Janoviću na izdvojenom vremenu, i iskoristio priliku da mu čestita stupanje na dužnost i poželi puno uspjeha u daljem radu. Ambasador je naglasio da se u tradicionalno prijateljskim i dobrim odnosima dvije zemlje traga za prilikama za proširenje saradnje, podsjetivši da je NR Kina pomagala Crnoj Gori u različitim oblastima u prethodnom periodu.

Nakon što ga je ministar upoznao sa prioritetnim aktivnostima novoformiranog ministarstva, ambasador Dživei je posebnu pažnju posvetio uključivanju djece u sport, odnosno unapređenju školskog sporta i izrazio zainteresovanost za planiranje zajedničkih aktivnosti i programa, prije svega, u ovom segmentu.

Imajući u vidu da se pred Ministarstvom sporta nalazi dosta izazova, zvaničnici su iskazali spremnost za sve vidove saradnje i dostizanje postavljenih ciljeva.

Komentari: 1

Nevenka

20. 03. 2017 - 14:55

Ovo je strašno bitna vijest, baš bitna.
Novi komentar