Čeferin: Regionalne lige su smrt za nacionalna prvenstva!

Protivnici regionalnih liga konačno mogu da odahanu, barem ako pitaju predsjednika evropske kuće fudbala, Aleksandra Čeferina.
Objavljeno: 20. 03. 2017 - 17:54 Promjenite veličinu teksta: A A A
Ceferin: Regionalne lige su smrt za nacionalna prvenstva!

Slovenački advokat u intervjuu za Njujork Tajms osvrnuo se i na nova "nadnacionalna" takmičenja, koja se stalno pominju naročito kada je u pitanju ovdašnji, eks-ju prostor.

"Sadašnji format takmičenja će sigurno ostati, jer prekogranične lige ne smiju da zamijene nacionalne! Razmatraću sve ideje, ali te lige mogu samo da budu kao dodatak nacionalnim, a ne da budu važnije. To bi značilo smrt za fudbal u malim zemljama! Kada bi se Olimpija ili Maribor kvalifikovali u tu Balkansku, Jadransku ili Alpsku, kako već hoće da je nazovu, to bi značilo i kraj slovenačkog šampionata!", jasan je Slovenac.

Da li će Čeferin uspjeti da odbrani svoj naum, ili će potpasti pod pritiske, te nam se možda ponovo desi situacija kao u košarci gdje ABA liga određuje ko će u evropska takmičenja, ostaje da se vidi. Sljedeća prilika za jasno iznošenje stavova je već 5. aprila kada će u Helsinkiju biti održan 41. godišnji kongres UEFA-a.

Komentari: 0

Novi komentar