ZZZCG: Grant od tri miliona eura licima sa invaliditetom

Odlukom Upravnog odbora Zavoda za zapošljavanje dodjeljuje se grant šema, u iznosu od tri miliona eura, za finansiranje projekata zapošljavanja lica sa invaliditetom. Javni poziv biće objavljen sjutra, a otvoren je do 21. aprila, saopšteno je Portalu Analitika iz ZZZCG.
Objavljeno: 20. 03. 2017 - 18:01 Promjenite veličinu teksta: A A A

Mogu se javiti pravna i fizička lica koja doprinose unapređenju profesionalne rehabilitacije i zapošljavanju lica sa invaliditetom, dodaje se u saopštenju.

Ovom grant šemom, dva miliona eura su predviđena za aktivnu politiku zapošljavanja i zapošljavanje, dok će milion biti usmjeren na stvaranje uslova za povećanje zapošljivosti lica sa invaliditetom.

Očekivanja od ovog granta su: uključivanje najmanje 500 lica u projekte, osposobljavanje za rad najmanje 90 odsto učesnika projekata, zaposlenje u toku trajanja projekta najmanje 60 odsto učesnika. Očekuje se realizacija najmanje 20 odsto projekata koji za rezultat imaju zaposljavanje nakon projekta najmanje dva lica sa invaliditetom, u najkraćem trajanju od sest mjeseci.

Najmanje 200 poslodavaca biće upoznato sa mogućnostima i benefitima zapošljavanja lica sa invaliditetom. U projektne aktivnosti kojima se povećava nivo znanja i vještina bice uključeno najmanje 100 lica sa invaliditetom.

Savjet Fonda za profesionalnu rehabilitaciju lica sa invaliditetom dostavio je Upravnom odboru misljenje, u kome se kaze da su ispunjeni uslovi za dodjelu sredstava Fonda - grant šeme u iznosu od tri miliona eura.

Na sjednici Upravnog odbora, kojom je predsjedavala Ranka Pavicevic, donesene su odluke o finansiranju dva programa. Odobreno je 150.000 eura za program osposobljavanja za rad kod poslodavca, od čega ce 90.000 ili 60 odsto biti usmjereno sjevernim i manje razvijenim opstinama.

U ovaj program bice uključeno 115 nezaposlenih. Odobreno je 164.000 eura za realizaciju programa osposobljavanja za samostalan rad, u koji će biti uključena 82 nezaposlena, kaže se na kraju saopštenja ZZZCG.

Komentari: 0

Novi komentar