Močnik: Bojkot parlamenta neproduktivan, medijacija EU nepotrebna

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Genci Nimanbegu primio je danas ambasadora Slovenije u Crnoj Gori, Mitju Močnika.
Objavljeno: 20. 03. 2017 - 19:45 Promjenite veličinu teksta: A A A

Sagovornici su razmijenili mišljenja o situaciji u Crnoj Gori nakon bojkota rada Skupštine od strane opozicionih partija. Potpredsjednik Nimanbegu je kazao da sami glasači opozicionih stranaka očekuju da se njihov glas čuje u Skupštini.

- Treba iznaći, prije svega, dobru volju sa obje strane, kako bi se prevazišlo sadašnje stanje. Bojkot parlamenta je neproduktivan, nepotreban, a argumentacija za njega je neupotrebljiva. I medijaciju od strane EU vidim kao nepotrebnu, istakao je ambasador Močnik.

Što se tiče euroatlantskih integracija, sagovornici su se složili da je to pravi put koji vodi dobrobiti svih građana Crne Gore. Izrazili su očekivanje da zemlje koje još nisu ratifikovale Prtotokol o pristupanju Crne Gore NATO-u tu da urade u najkraće vrijeme.

Ambasador se zanimao za napredak u  procesu realizacije zahtjeva Albanaca, koji su definisani koalicionim sporazumom, a posebno za Izborni zakon, Opštinu Tuzi, Solanu, Valdanos...

Potpredsjednik Nimanbegu je ambasadora Močnika opširno upoznao sa razvojem procesa. Takođe, govorili su i o mogućnostima bolje saradnje između slovenačkih i crnogorskih opština na ekonomskom planu i u turizmu .

Komentari: 0

Novi komentar