Novi slučaj trovanja mačaka na Starom aerodromu

NVO “Prijatelji životinja Podgorica” obratili su se javnosti saopštenjem u kome navode da se desio novi slučaj trovanja mačaka u naselju Stari aerodrom. Saopštenje prenosimo integralno:
Objavljeno: 20. 03. 2017 - 20:13 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Prije tri dana naše udruženje se obratilo saopšenjem  za javnost, vezano za slučaj masovnog trovanja mačaka i pasa u podgoričkom naselju Stari aerodrom,  u ulici Andrije Paltašića.  Tada smo između osalog  iznijeli kriike na račun podgoričkih gradskih službi i na račun pripadnika CB Podgorica bog njihove nezaineresovanosti da izađu na lice mjesta, da naprave uviđaj  i uklone ostatke otrovne materije. I pored naših poziva i molbi upućenih raznim službama da izađu na lice mjesta, niko od njih nije našao za shodno da to uradi. I pored naših apela da gradonačelnik Podgorice javno saopšti koja je služba nadležna i kome se građani mogu obratiti kada se ovako nešto desi, on je u svom prepoznatljivom maniru ostao nijem na naše molbe.

Ono čega smo se svi pribojavali, desilo se danas. Opet nam se obratlo puno građana iz ovog dijela grada. Na ulicama su nailazili na uginule mačke, dok je veliki broj vlasničkih mačaka nestao. Postoje dvije stvari koje su mogle da prouzrokuju ponovno trovanje životinja. Ili je neko ponovo bacio otrov ili je posljedica trovanja stari otrov koji nije uklonjen sa lica mjesta. Šta god da je u pitanju, glavni krivci za ponovno trovanje su nadležni organi. Da su izašli na lice mjesta, napravili uviđaj, uklonili otrov, do ponovnog  trovanja sigurno ne bi došlo. Dakle, zaključujemo da je odgovornost na njima.

novo-trovanje1

Sve ukazuje na to da nadležni organi blagoslove, a možda čak i organiuju sve češća trovanja životinja u Podgorici. Do sada se nikada nisu javno oglasili, nikada nisu otkrili ni jednog počinioca, nisu se ni angažovali da ga pronađu.  Poručujemo im, ukoliko nisu sposobni da rade svoj posao, zaštite životinje, neka javno kažu da su nesposobni ili da to ne žele, pa ćemo se u tom slučaju mi organiovati, jer nas ovako samo ometaju. Ne smanjuje se broj lutalica trovanjem, već sterilisanjem i čipovanjem , što oni očigledno nisu sposobni da urade i pored naših molbi i apela.  Nećemo više tolerisati njihov nerad i blagonaklonost prema trovačima i mučiteljima životinja, već ćemo i mi reagovati i to veoma burno i neprijatno."

 

Komentari: 0

Novi komentar