Najpraćenije suđenje: Monstrumi pred licem pravde

Pedofilski skandal neviđenih razmjera trese Veliku Britaniju, a u centru pažnje je zlostavljanje dvije 13-godišnje devojčice, prenosi Blic.
Objavljeno: 21. 03. 2017 - 06:15 Promjenite veličinu teksta: A A A

Najpraćenije suđenje u istoriji Engleske, kako ga je nazvao Indipendent (Independent), potreslo je mnoge kada su pred porotu izašle žrtve zlostavljanja. Pedofilski krug temeljno je iskoristio ranjivost dvije devojčice iz problematičnih porodica, i to u tolikoj mjeri da su djevojčice vjerovale da je ono što im se događalo bilo „normalno“, te su se osjećale „odraslo“ kad su ih muškarci uzeli pod svoje.

Jedna djevojčica potvrdila je da je u vrijeme zlostavljanja prošla kroz ruke 60 muškaraca koji su je silovali. Od toga ih je svega 11 sada u sudu pod optužbom da su počinili seksualne prekršaje, a svi poriču da su krivi prema ijednoj od 49 tačaka optužnice podignute zbog događaja odigranih između 2006. i 2012. godine.

U tačkama optužnica navedena su višestruka silovanja djece mlađe od 13 godina, dječija prostitucija i drogiranje djevojčica kako bi lakše stupile u seksualne odnose. Čak 45 optužnica podignuto je zbog jedne, a četiri zbog druge djevojčice.

Javni tužilac Oliver Saksbi prilikom uvodne riječi izjavio je da su djevojčicama iz nestabilnih porodica, te su bile savršena meta.

- One su tražile uzbuđenje i pažnju. Tražile su mjesto gdje mogu da budu daleko od škole i kuće. Željele su da se osjećaju odraslo, ali i da neko brine o  njima. Bile su lak plijen grupi muškaraca koji su željeli seksualno zadovoljenje.

Djevojčice su primale poklone - alkohol, DVD, hranu, a povremeno i drogu, napomenuo je Saksbi

- Postavljeni su im uslovi, pa su iskorišćene. Prvo je zadobijeno njihovo povjerenje, a zatim su seksualno iskorišćene - dodao je on.

Djevojčice su smatrale da su ti muškarci njihovi mladići, iako su prolazile kroz ruke različitih muškaraca koji su se smjenjivali, ponekad čak i tokom jednog dana. Gotovo svi muškarci su azijskog porijekla i mnogi među njima su međusobno prijatelji. Neki su oženjeni i imaju djecu, dok neki rade kao prodavači ili taksisti.

Izvor i foto: Blic/Independent/A. Dimitrijević/RAS Srbija

Komentari: 0

Novi komentar