Hakaton: Prijavite se do 15. maja, najboljima nagrada od 3.000 eura

Softverska kompanija „Logate“ i digitalna zajednica Crne Gore „Digitalizuj.me“ najavili su jubilarni peti Hakaton, koji će se održati od 26. do 28. maja na lokaciji Almara Beach Club u Tivtu. U pitanju je događaj namijenjen programerima, projekt menadžerima, grafičkim i interfejs dizajnerima, tj. svima koji temu kreiranja aplikacija doživljavaju bliskom, a puni su kreativnih ideja.
Objavljeno: 07. 04. 2017 - 12:49 Promjenite veličinu teksta: A A A
Hakaton:  Prijavite se do 15. maja,  najboljima nagrada od 3.000 eura

“Logično je bilo da Hakatonu uz more pripadne i morska tema, odnosno turizam. Odatle naziv ovogodišnjeg Hakatona „Hakuj turizam“. To znači da učesnici već mogu razmišljati o interesantnim konceptima, hardveru, softveru, korisničkom iskustvu i upotrebljivosti potencijalnog rješenja. Kako bi svi bili ravnopravni, konkretne detalje, odnosno materijale koje će biti potrebno integrisati u rješenja i služiti kao inspiracija, takmičari dobijaju prvog dana Hakatona od strane organizatora.  Osam planiranih timova (od dvoje do četvoro ljudi po timu), moći će iskoristiti sve što tehnologija danas dozvoljava i napraviti nešto što može pomoći promociji turizma u Crnoj Gori”, saopštili su organizatori.

Iako su dosadašnji Hakatoni trajali 24 sata, ovog puta su organizatori produžili trajanje na tri dana, sa željom da dobiju što kvalitetnija rješenja, koja su dostojna „Spark.me“ konferencije i Startup takmičenja tokom same konferencije. 

“Ulog je veliki: potencijalno učešće pobjednika Hakatona na konferenciji TechCrunch Disrupt u San Francisku (18-20. septembra 2017), ako pobijedi na Spark.me Startup takmičenju”, saopštili su.

Rok za prijavu je 15. maj 2017, a najbolji tim očekuje nagrada od 3,000 EUR koju je obezbijedila Societe General Montenegro banka, kao i mogućnost da se rješenje pojavi na Startup takmičenju na „Spark.me“ zahvaljujući kompaniji doMEn. Partneri petog Hakatona su Almara Beach Club (obezbjeđuje internet, hranu i smještaj), Ministarstvo održivog razvoja i turizma, SagaCG i Poslovna inteligencija. 

Komentari: 0

Novi komentar