Psihomodo pop zatvara City Groove!

Legendarni zagrebački bend “Psihomodo pop” nastupiće na ovogodišnjem City Groove festivalu, a njihov koncert planiran je za samu završnicu koja je zakazana za 4. juna na Stadionu malih sportova. Punk rock bend koji je nastao 1983. godine prostore bivše Jugoslavije osvojio je beskompromisnom svirkom, žestokim zvukom i scenskim nastupom. Svoj muzički izražaj grade na čvrstim post punk rock temeljima. Upravo na koncertima Psihomodo popa publika može da na najbolji način doživi rock'n'roll, ne samo kao muziku, već i kao stil života, pa će tako biti i posljednje večeri festivala City Groove.
Objavljeno: 17. 04. 2017 - 12:04 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kada su 1988. objavili debi album “Godina zmaja” na koji je publika čekala nekoliko godina Davor Gobac i ekipa iz Psihomodo popa odmah su potvrdili epitet najperspektivnije domaće rock grupe. Na albumu prvijencu se nalaze hitovi među kojima su: "Frida", "Ramona", "Nebo", "Kad Sam Imao 16", "Telegram Sam" koji su postali klasika domaćeg rocka, pa se i dan danas rado slušaju na njihovim koncertima.

Za kratko vrijeme bend postaje važan dio ex-yu rock scene, a zabilježeni su i kao prvi hrvatski izvođači čiji je spot za pjesmu “Ja volim samo sebe” 1988. godine emitovanan na MTV kanalu.

U preko 30 godina karijere objavili su devet studijskih, tri albuma uživo, kao i tri kompilacije najvećih hitova, pa će na koncertu u Podgorici napraviti retrpospektivu uspješne karijere.

Treći City Groove festival održaće se od 2. do 4. juna, a tokom tri dana na Stadionu malih sportova gostovaće najveća imena domaće i svjetske muzike. Prve večeri, sa publikom u Podgorici družiće se francuski DJ-evi i producenti Bob Sinkler i Antoan Klamaran, dok će druge večeri nakon šest godina u glavnom gradu Crne Gore nastupiti Zlatan Stipišić Gibonni. Pored Psihomodo popa posljednje večeri festivala publika u Podgorici imaće priliku da uživa i u nastupu “Queen Real Tribute” benda. Ovogodišnji festival dio je manifestacije Podgoričko kulturno ljeto, a ulaznice će biti puštene u prodaju tek pošto kompletan program bude objavljen.

 

Komentari: 0

Novi komentar