Princ Hari: Bio sam na ivici nervnog sloma

Britanski princ Hari je prekinuo tradicionalno ćutanje kraljevske porodice o problemima poslije smrti princeze Dajane i prvi put otvoreno govorio o psihičkim problemima koje je imao poslije nesreće u kojoj je poginula njegova majka.
Objavljeno: 18. 04. 2017 - 10:54 Promjenite veličinu teksta: A A A

Princ Hari (32) je rekao u intervjuu za list "Dejli telegraf" da mu je bila potrebna pomoć psihologa i da je bio na ivici nervnog sloma tokom dvije decenije poslije smrti njegove majke, koja je poginula u saobraćajnoj nesreći 1997. 

Hari je naveo da je proveo "dvije godine u totalnom haosu" zbog nesposobnosti da se izbori sa svojim bolom. 

Agencija AP navodi da je Hari sarađivao sa jednom humanitarnom organizacijom koja se bavi promovisanjem mentalnog zdravlja. 

"Godinama sam zabijao glavu u pijesak i izbjegavao da uopšte razmišljam o majci, jer sam mislio da mi to samo škodi", rekao je Hari, koji nikada ranije nije otvoreno govorio o problemima poslije smrti Dajane. 

On je istakao da je za njega preokret donio angažman u vojsci, gdje je razgovarao sa drugim vojnicima o njihovim problemima. 

"Znam da je lijek u razgovoru i da ćutanjem samo pogoršavate stvari", rekao je Hari i dodao da mu je veliki oslonac bio brat Vilijam. 

U automobilskoj nesreći u Parizu 1997. poginula je britanska princeza od Velsa Dajana Spenser, bivša supruga britanskog prestolonasljednika princa Čarlsa, a u nesreći su život izgubili i njen pratilac Dodi al Fajed i njihov vozač Henri Pol.

Komentari: 1

Tara

19. 04. 2017 - 12:24

Nije pratioc Dodi..no njezin ljubavnik. Ona je svuda imala seksualne afere,tako da je Hari na isti nacin rodjen!
Novi komentar