Regionalna književna manifestacija "Literitorija" od 25. do 27. aprila

Drugi KIC-ov regionalni književni festival ”Literitorija” biće održan od 25. do 27. aprila ove godine. Cilj festivala je da kroz tematizovane i dijaloške programe predstavi značajne savremene kako crnogorske tako i autore iz zemalja bivše Jugoslavije.
Objavljeno: 19. 04. 2017 - 14:32 Promjenite veličinu teksta: A A A

Tema drugog festivala je „Prva knjiga“, a u okviru glavnog programa (25. i 26. aprila) gosti će biti pisci: Stefan Bošković, Uroš Bojanović i Marija Pavlović prve večeri, i Slađana Kavarić, Natalija Miletić i Nemanja Jovanović druge večeri festivala. Moderator razgovora sa piscima biće književni kritičar Vladimir Arsenić.

U okviru festivala biće organizovani i prateći programi: trodnevna radionica kreativnog pisanja koju će voditi Vasko Raičević, zatim razgovor na temu „Do prve knjige“ – o konceptima radionica kreativnog pisanja - koji će voditi Anica Vujnović sa gostima festivala koji imaju iskustvo mentora radionica.

literatorija

Treće veče KIC-ovog festivala ”Literitorija” će biti posvećeno književnim časopisima regiona, prvo kao razgovor na temu: “Mainstream i novi talas”, dok će u drugom dijelu programa urednici časopisa koje ćemo ugostiti, a inače su i pjesnici, čitati svoju poeziju i na taj način je predstaviti podgoričkoj publici. To su: Tibor Hrs Pandur i Muanis Sinanović (revija IDIOT BALKAN), Milorad Popović (ARS), Alen Bešić (POLJA), Dejan Aleksić (POVELJA) i Đorđe Šćepović (SCRIPT).

Komentari: 0

Novi komentar