Miloš Karadaglić ambasador KotorArt – Don Brankovih dana muzike

"KotorArt je mjesto okupljanja, stvaranja, prijateljstva. Iz godine u godinu donosi nam nešto novo, širi vidike i izrasta u jedan ozbiljan međunarodni festival“, ocijenio je svjetski poznati gitarista Miloš Karadaglić, prihvatajući ideju da ovogodišnje izdanje međunarodne umjetničke manifestacije podrži kao brend ambasador.
Objavljeno: 20. 04. 2017 - 11:22 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kao ambasador KotorArt Don Brankovih dana muzike, Karadaglić će biti angažovan i u promociji i održavanju imidža ovog segmenta festivala u crnogorskoj javnosti, ali i Kotora kao svojevrsnog umjetničkog centra Crne Gore.

„Rijetka su mjesta gdje postoji tolika energija i emocija. Za mene on je poseban, nekako magičan. Čast mi je i zvanično postati dio njega“, smatra Karadaglić.

Ovogodišnje izdanje Međunarodnog festivala KotorArt, kao brend ambasadori, promovisaće izvanredni umjetnici i internacionalno poznata imena, među kojima je i Roman Simović, vrhunski violinista i koncert majstor Londonskog simfonijskog orkestra.

„Za petnaest godina, KotorArt postao je velika i značajna ideja, dio kotorskog i crnogorskog kulturnog identiteta, a upisan je na različite načine i kroz različita iskustva i u biografiju svakog nas ponaosob. A identitet uopšte, nije okamenjeno stanje, nego proces koji istorijski nastaje i mijenja se. U tome će ove godine, značajnu podršku dati naši prijatelji kao ambasadori KotorArta“, ocijenio je Ratimir Martinović, umjetnički direktor Don Brankovih dana muzike.

Karadaglić i Simović će promovisati i KotorArt kao esencijalan element kulturnog života Kotora i Crne Gore, te učestvovati u aktivnostima Festivala koje će na pravi način predstaviti imidž ove umjetničke manifestacije.

Proslavljeni gitarista ima poseban program „Miloš Invites“ u okviru festivala, tokom kojeg, kao domaćin, predstavlja najtalentovanije kolege i svjetski poznate muzičare, poput njegovih prošlogodišnjih gostiju - mlade akordeonistkinje iz Letonije, Ksenije Sidorove i austrijskog klarinetiste Andreasa Otenzamera.

Međunarodni festival KotorArt, festival je od nacionalnog značaja za kulturu Crne Gore, koji se odvija svakog ljeta pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore, Opštine Kotor i UNESCO-a. Među osnovnim vrijednostima ove složene multiumjetničke manifestacije jeste i jačanje duha pripadnosti i težnja da Festival doprinese kreiranju poželjnog identiteta grada.

KotorArt je najveći i najznačajniji umjetnički festival u Crnoj Gori i jedan od najznačajnijih u regionu. Sa preko 1.000 gostujućih umjetnika, preko 250 održanih programa, pred 40.000 posjetilaca u 2016. godini, spada u najveće umjetničke manifestacije u okruženju.

Komentari: 0

Novi komentar