DPS o slučaju "Primorka": Vlada štitila interes Crne Gore

Demokratska partija socijalista (DPS) odbacila je medijske navode u vezi sa slučajem Primorka, a u kojem se Vlada Crne Gore i njen bivši predsjednik Milo Đukanović, optužuju da su bili popkrovitelj krađe novca građana.
Objavljeno: 20. 04. 2017 - 14:54 Promjenite veličinu teksta: A A A

Iz DPS su podsjetili na, kako kažu, "činjenice saopštene i u crnogorskom parlamentu kada je ovo pitanje aktuelizovano u okviru premijerskog sata".

"Dakle, jedini motiv Vlade za davanje garancija 'Primorki' i drugim preduzećima je bio da se pravovremenom reakcijom pokuša na najbolji način zaštititi ekonomski interes Crne Gore i njenih građana. Osnovni cilj je bio da se riješi problem 'Primorke' i zaposlenih, koji je tada trajao, već 10 godina. Vlada je, znači to činila i u mnogim drugim prilikama, uvijek sa istim motivom, nikako onim koji zlonamjerni dio javnosti pokušava predstaviti kao namjeru krađe novca građana", saopšteno je iz DPS-a.

Podsjećaju da su "u vremenu krize takve poteze povlačile sve odgovorne vlade, ne samo crnogorska".

"Kao što je predsjednik Vlade tada naglasio na premijerskom satu, uvijek je moguće razgovarati o pitanjima objektivne ili subjektivne odgovornosti, ali bi kao odgovorni ljudi trebali da imamo u vidu kontekst u kojem se to događalo i kojem su odobravane takve garancije. Naravno, ukoliko je u realizaciji vladinih odluka bilo eventualnih propusta i nezakonitih radnji, o tome treba da odluče nadležni državni organi", saopšteno je iz DPS-a.

Podsjećamo, juče je uhapšeno više osoba zbog, kako je saopšteno iz tužilaštva, zloupotreba u slučaju Primorka, koje su za posljedicu imale višemilionske štete po budžet Crne Gore.

Komentari: 3

Smijesno

20. 04. 2017 - 17:53

Da smjesnije ne moze biti !!! Molim vas gospodo iz vlade ....nemojte vise kumim vas bogom ...nemojte spasavati CG.
&&7

20. 04. 2017 - 19:52

Super ste ga zaštitili. Pravi ste zastitnici Crne Gore,ma joj narod postrada
krle

20. 04. 2017 - 23:08

Mojne vise da je stitite,da Ve zamolim.....
Novi komentar