Kremlj: Rusi, ne idite u Crnu Goru, tamo vlada antiruska histerija

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je Ruse na oprez prilikom posjete Crnoj Gori.
Objavljeno: 20. 04. 2017 - 17:49 Promjenite veličinu teksta: A A A
Kremlj: Rusi, ne idite u Crnu Goru, tamo vlada antiruska histerija

Prema riječima predstavnika ruskog Ministarstva spoljnih poslova, u posljednjih nekoliko godina u Crnoj Gori se razvio neprijateljski stav prema građanima Rusije, prenose ruski mediji.

- Politika Podgorice dovela je do oštrog pada u bilateralnim odnosima. U Crnoj Gori postoji antiruska histerija zbog ulaska u NATO, pogoršanja odnosa dvije zemlje i priključenja Crne Gore sankcijama protiv Rusije. Ne isključujemo mogućnost provokacija, privođenja zbog sumnjivih razloga ili izručenja trećim zemljama - rekla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Ona je naglasila da su crnogorski politički lideri "krivi za takav tretman" jer žele da se dodvore Zapadu, odnosno da je "rusofobija strana običnim građanima,

- Rusofobija dolazi od političkih lidera ove zemlje i u tom kontekstu, nedavna odluka Podgorice da produži bezvizni boravak naših sunarodnika na 90 dana je trik formiran u korist odnosa Zapada sa Rusijom - rekla je Zaharova i dodala da građani koji žele da putuju u Crnu Goru, uzmu sve navedene okolnosti u obzir.

Agencije

 

Komentari: 34

Sibirska divokoza

20. 04. 2017 - 17:54

Opet ova... o Crmnoj Gori.
Несчастный и бесчестный

20. 04. 2017 - 21:10

A u ostale NATO države Tursku, Španiju, Portugaliju, Italiju, Francusku, Bugarsku, Grčku ... mogu da ljetuju i idu na more ?! Kao i u Veliku Britaniju gdje školujete djecu, imate stanove, kuće, firme, držite novac u njihovim bankama ... A našim glupanima pričate bajke o panslovenstvu, pravoslavnom bratstvu i sl, a braći k Hrvatima prodavali ste oružje da se odbrane od braće pravoslavne 90 - tih ? Briga vas i za Srbe, i za Crnu Goru, i za sve na Balkanu, vi bi ste najradije da potpalite plamen rata i sukoba pa da posle trgujete sa ljudskim nesrećama i patnjama. Zato vas boli naš pristup tamo gdje smo oduvjek pripadali ranije geografski i civilizacijski sad i u bezbjedonosno , i ne možete da rovarite i spletkarite baš tako. Osim ovo sa dojavama o bombama i slične provokacije čime želite da stvorite utisak u narodu da se sve to počelo dešavati približavanjem zemlje NATO. Ali je toliko providno i jadno ...
Teroristi

20. 04. 2017 - 17:57

Što se ova ne oglasi kada će izručiti Nikića i CG tužioci saslušati Širokova i Popova. Normalno da ćuti, jer ih je u Crnu Goru člično poslao Putin da otganizuju terorizam i krvoproliće. PS Kada god se oglasi ova sibirska k... mogu se čekivati o novi pokušaji terorizma u Crnoj Gori po nalogu Kremlja.
svašta

20. 04. 2017 - 21:46

Da kad god se pojavi Zaharova, to znači da su na pomolu problemi koje imputira Crnoj Gori. Demantuju je sami Rusi koji se nalaze u Crnoj Gori. Gospođo, ne podvaljujte više - mi sigurno idemo u NATO, a vi ste vašim ponašanjem doprinijeli tome: vi ne poznajete Crnogorce, onakvi su kao iz literature.Onakvi su kao što je početkom 18. vijeka pisao grof Petar Tolstoj"Crnogorci su slobodan narod, nikome nijesu pokorni..." Ni vama koji imate pola zemljine kugle na raspolaganju.Jednom se umire. Ja volim rusku umjetnost čijelim srcem, volim ruski narod, ali ovo ponašanje je skandalozno i postižete suprotan efekat: glasam za NATO.
SDP misli slicno

20. 04. 2017 - 17:58

Pa, sudeci po izjavi Stanica iz SDP i oni imaju slican stav. Rekli su za Sputnjik da je za lose odnose CG i Rusije krva Vlada CG iskljucivo.
Pa nego ko je

20. 04. 2017 - 19:25

Da i za to nije kriva opozicija.
+

20. 04. 2017 - 20:08

Nije opozicija no Ranko K.
danilo s.

20. 04. 2017 - 22:05

Kako ko? Pa valjda je i Rusija kriva? Sto ne sjednu za pregovaracki sto i ne rasprave sva pitanja na najvisem nivou, nego slusaju lazi, ogovaranja i tuzakanja nase opozicije (DF posebno) i SPC?
rusi

20. 04. 2017 - 18:00

koji cete nam....Mi bi voljeli da ugostimo od svih rusa samo sismakova i Popova.Samo njih posaljite bice im dobro kod nas vi ostali rusi u sibir na ferije
Da, da...

20. 04. 2017 - 20:40

Znaju Rusi da bi i drugi koji dodju ovdje mogli bili optuživani i hapšeni za razne "terorizme" i kojekakve "udare", zato kao odgovorna zemlja i upozoravaju svoje gradjane. Ko voli ruski rulet po pitanju zatvor ili ne...neka dodje kao turista, pa će proć isto kao i oni srpski turisti, kojima je posjeta Ostrogu "dokazana" kao udarni terorizam, pa u bajbok.
SPG

20. 04. 2017 - 22:02

"Da,da.." Kako vas nije sramota za ovoliku laž. Vidi se da ste propali df-ovac, iliti domaći izdajnik. Providan si. Ruske pare, a? Ti ne voliš ni Rusiju ni nikoga, bitno ti je da se pokakiš nekako na svoju zemlju. Pi! Zapamti, neće ruska, niti srpska čizma, niti bilo čija čizma više gaziti crnogorska brda dok je Crnogoraca, pa ih ti dozivaj koliko god hoćeš, dako ti dođu na ognjište...izdajice!
Rodoljubi i izdajnici

20. 04. 2017 - 23:38

Ruska i Srpska čizma, veliš neće, a Američka može. Ona ti vidim ne smeta, A ko ono bombardova ovu zemlju prijje samo nekoliko godina,a Rodoljube. Vi tu agresiju bez objave rata, bez odobrenja UN nazivate i danas "intervencija", kao da su nam te 99 operisali slijepa crijeva, a ne bombardovali uraniuom - i mene veliš, da me sramota, a tebi i sličnima ponos-jel tako? Naši vjekovni zaštitnik Rusija i Srbi okupatori, a Amerikanci i zapad prijatelj. I sjutra ćemo vojsku na Rusku granicu kao sad Hrvatska. Pa ja izdajnik, a ti i vi patriote. E, pa uzimajući u obzir sve što se radi, ja se ponosim svojim "izdajstvom" i istovremeno stidim "rodoljuba", kao što si ti.
.Gubernija na Mediteranu?

20. 04. 2017 - 18:07

Vidite li sad sto je Rusija? Ovaj model ponasanja prema malim drzavama je vidjen i ranije. Pocnu sa propagandom- idite u CG tamo vas vole. Potom posalju njihove biznismene da operu novac u CG,ali ujedno i investiraju koliko je potrebno da se uspostavi zavisnost nad malom drzavom. U vrhuncu slijedi zahtjev za lukama. Odbijeni su a CG krece putem ostalih euro drzava. Zatim dolaze pritisci u nekoliko frontova, spola iz Rusije i Srbije, iod placenih medija poput Forbes,od unutrasnjih placenih marioneta, da bi kulminirali srecom neuspjesnim pokusajem terora. Nista do sad nije uspjelo, CG je u NATO. Pocinjunsljedecu fazu udara na ekonomske temelje ovakvim kretensko naivnim optuzbama. Pitamo se zasto ovo nisu radili Grckoj, Bugarskoj,... izracunali su da im CG moze biti gubernija na Mediteranu.
NATO + EU=Spas CG

20. 04. 2017 - 18:08

Sljedeca luka EU
goran

20. 04. 2017 - 18:18

ha.ha,ha ovo da nije ozbiljno umrli bi ljudi od smjeha. G. Zaharova,protiv Rusa niko nista nema protiv,protiv takvih kao ti sigurno ima. Rusi se osjecaju kao domaci u CGori,a u svim drugim Nato zemljama-Spaniji,Engleskoj,Italiji,Njemackoj ,Francuskoj,kao gradani drugog reda.. Imam prijatelja Rusa,oni su odusevljeni gostoprimstvom,a najveci broj njih bi rado zivio u CGori i pobjedao iz Rusije-pitajte se zasto???
Za Zaharovu

20. 04. 2017 - 18:30

Kad Rusija bude htjela da bude clanica Nato- a morace proc ratifikaciju u Crnogirskom parlamentu
Za Zaharovu

20. 04. 2017 - 19:30

I kad bude tražila Rusija da uđe u NATO Crna Gora će dati preistanak. Srbija hoće u EU. Ali, zna se da prvo treba da uže u NATO. Svi to u Srbiji znaju ali polako pipaju teren i pripremaju se.
Evo desi se - bomba

20. 04. 2017 - 18:55

Maloprije napisah komentar da čim se oglasi Zaharova mogu se očekivati novi terorističke akcije Kremlja. Par minuta poslije toga, mediji objaviše da je evakuisana Delta zbog dojave o bombi. Bio sam u pravu, da je u to umiješana Zaharova i Rusija
pikas

20. 04. 2017 - 18:59

Bitno je da je prodaja aranzmana porasla i da ocekujemo mnogo veci broj gostiju iz njihove zemlje na nasem primorju ali i sjeveru.Zaharova je dokaz da su izjave njihovih zvanicnika nebitni jer ihi njihovi gradjani potpuno ignorisu. Takodje mi je baas drago sto rusi koji zive u CG znaju pravu istinu , tj da su gosti iz Rusije dobro dosli! ps. Vojvoda i Pipun vidjeni u Kristalu kako igraju @[email protected] po stolova :)
Ostavite se magli

20. 04. 2017 - 19:20

Kako bi bilo da se drzite medjunarodnog prava I obaveza drzave prema interpolu? Najprije isporucite trazene osobe, odgovorite sto su Shishmakov I Popov radili u Beogradu I kad su napustili Beograd.Sto jedan od optuzenih radi pored ministra spoljnih poslova Rusije ? Zasto Rusija finansira anti-zapadne stranke u CG? Umjesto svega ovoga imaginarne magle o mrznji.
Ljubomorni Rusi

20. 04. 2017 - 19:28

Mrze nas zbog velikog ekonomskog buma, demokratskih dostignuća i efikasnog pravosudja - hahahaaaaa.
+

20. 04. 2017 - 20:10

Ne nego sto ne zelimo da budemo gubernija na Balkanu ko tvoja maticna. A kad pomenusmo maticnu, zasto lijepo ne bi tamo otisao pa uzivao ekonomski bum, demokratiju I efikasnost pravosudja? Drzi li te neko ovdje? Ni krivi ni duzni drzite pozadine na mediteranu a po kvalitetu niste ni za Tanzaniju
Hahahaaa

20. 04. 2017 - 20:31

Boli te istina, a pasi ljut. Ako, dako i ti i tebi slični počnete konačno više vjerovati svojim očima i ušima od onoga što vi DPS govori. A svih njihovih priča, ni mikron istine.
Hahahaaa

20. 04. 2017 - 20:31

Boli te istina, a pasi ljut. Ako, dako i ti i tebi slični počnete konačno više vjerovati svojim očima i ušima od onoga što vi DPS govori. A svih njihovih priča, ni mikron istine.
danilo s.

20. 04. 2017 - 22:56

@Ljubomorni Rusi - Zasto nas mrze to oni znaju? Ali zasto vi mrzite svoju zemlju - to ni vi neznate? Smijte se do jednog majskog jutra kada cete se probuditi u CG - u NATO-u. Onda vam vise nece biti do smijeha?
Opravdano upozorenje!

20. 04. 2017 - 19:48

Možda naša vlast ne bi hapsila Ruse, kao što je hapsila Srpske državljane, ali Rusi znaju koliko se o tome pita crnoggorska vlast, ako nam Amerikanci kažu hapsi i izručuj, naravno da ćemo kao i dosad to brz pogovora uraditi. Dakle, Rusi se samo ponašaju odgovorno prema svojim gradjanima.
Plan

20. 04. 2017 - 20:12

U NATO pa u EU. A Crna Gora ne radi nista drugo nego sto radi I 80% Evrope. Ako vam je draza Rusija, Bjelorusija ili Srbija, racunajte na placenu kartu.
!

20. 04. 2017 - 20:44

Vi zahhvaljujućći Milu i DPS-u, vjerovatno nemate ni za hljeb, a kamo li da nekome kupujete karte do Rusije.
hehehe

20. 04. 2017 - 20:14

i jope hehehe bacuska
Mila, ti si?

20. 04. 2017 - 20:47

Je li ovo Mila K. sa Vijesti?
Dobro došli Rusi

20. 04. 2017 - 20:11

Rusija je velika država u kojoj živi veliki ruski narod. Ove godine ce na odmor u Crnu Goru doci puno vise ruskih gradjana nego ikad. Znaju oni dobro sto zele, sto je istina i ko su oni koji ih odvraćaju.
Strategija

20. 04. 2017 - 20:16

Rusi su nam dobrodosli ko I svi ostali. Davno prije svega ovoga sam govorio da je strateski vazno diversificirati posjetioce tj privuci I iz drugih zemalja kao sto radi Hrvatska.
ooooo

20. 04. 2017 - 20:18

nemoj pricat.. odgovorno je li.. kakav bolid. .. pa normalno da treba izruciti svakoga ko je napravio bilo kakvo krivicno djelo, bilo kojoj zemlji u svijetu. a i sto ce nam takvi odje, ne trebaju nam nista. nama je dovoljno da dodje kod nas 2% ruske opozicije, i ove 40000 sto zive tu, i ljepota
Guest_2904

21. 04. 2017 - 06:53

DA, DA, VIDI STA SE RADI PA TI NADJE OPRAVDANJE STO SI IZDAJNIK . SAMO SE U CG PONOSE IZDAJOM
Novi komentar