Musliju: Nema Velike Albanije bez Preševa

Predsjednik Opštine Bujanovac Jonuz Musliju izjavio je da zvanična Tirana ima punu podršku za "ujedinjenje Albanije i Kosova", ako izostane njihova evropska perspektiva, ali ne bez Preševa.
Objavljeno: 20. 04. 2017 - 19:04 Promjenite veličinu teksta: A A A

Musliju je u izjavi za agenciju "Preševa Jon" rekao da podržava ranije izjave albanskog premijera Edi Rame i kosovskog predsednika Hašima Tačija o uniji Albanije i Kosova.

"Unija Albanije sa Kosovom bez Preševske doline, bez Medveđe, Bujanovca i Preševa, je besmislena. Sada je ključni trenutak da Albanija i Kosovo pokažu Srbiji da je to dio Albanije u koji ne treba dirati", rekao je Musliju.

On je dodao da Rama i Tači imaju moralnu obavezu da u "ovo spajanje" uključe, kako je rekao, i istočno Kosovo.

A, ako se to ne dogodi, Musliju smatra da će to biti "nacionalna izdaja".

Musliju tvrdi da su Preševo, Medveđa i Bujanovac sastavni dio "države Kosovo" od koje su "nasilno odvojeni".

"Zato smo vodili naš oslobodilački rat. Ovaj cilj postoji zapisan u srcima i duhu albanskog naroda. To je potvrđeno 1. i 2. marta 1992. godine i mi nemamo pravo da odustanemo od nečeg za šta su se žrtvovali pripadnici OVPBM", rekao je Musliju.

Musliju kaže da je svjestan da se to neće dopasti Srbiji, kao što joj se nije dopalo ni, kako je rekao, otcepljenje Kosova.

"Bez Niša, ovo nije 'Velika Albanija' i Srbija čak treba da nam bude zahvalna što Albanci traže ujedinjenje samo Albanije, Kosova i Preševske doline", kazao je Musliju.

IZVOR: Tanjug.rs

 

Komentari: 5

OSOVINA ZLA

20. 04. 2017 - 19:18

OVA FARSA ME PODSJECA NA NAJVECE USIJANJE GLAVA IZ 1990 ,KAD SU SVI TRAZILI NESTO ,,VELIKO ,, NA ČELU SU BILI SRBI ,PA ZA NJIMA ,HRVATI ,PA MALO JE HTIJO I BABO -FIKRET ABDIC, I NA KRAJU SU DOBILI BAS ONO ,,VELIKO , A OVI STO TRAZE SAD VELIKU ALBANIJU ,, STO BIH REKAO TITO NJIMA JE DOVOLJNO I LOVAČKO DRUŠTVO DA BUDU NAJMANJI ,
Neprskani veljesrbin

20. 04. 2017 - 20:00

Nemate granica u zahtjevima vi Albanci. Najbolje da im tražite i Beograd. Jednako mi smeta i Velika Srbija i Velika Albanija i Velika Hrvatska. No, dalje šape od Crne Gore pa viđite to između sebe.
Pg

20. 04. 2017 - 20:46

Dokle vise velika ova velika ona .Obezbijedite narodu da ima lijep zivot da od svoje zarade moze da ljetuje zimuje a ne da jedva sastavljaju kraj sa krajem
neso

20. 04. 2017 - 20:57

Gospodine Musliju, najbolje da se vama Albancima preda cio Balkan. Nema promjene granica gospodine Musliju. Vi hoćete u Evropu, pa nesprdajte se.
Jeremija prorok

22. 04. 2017 - 19:34

verujtemi nemam nista protiv kao srbin i Covek jebes srbih hrvat crnogorac jabih ostao u toj vasoj drzavi da zivim bez pogovara ali pod uslovom da imam usloveo kao sad i sad zivim u Nemackoj pa ako vi Albanci stvorite takve uslove nema problema! a stocemo ako nastavite da trezite masovno asyl u Zapadnoj Evripo a sad ste i Kosovo i Albanija zasebne a puna evropa Albanaca i sa Severa CG Islamske veroispovesti traze asyl! a s tocemo onda pa da i Hrvatsku sa morem propojiti novoj Iliriji!???????????????
Novi komentar