Ruska turistička organizacija demantovala Zaharovu: Rusi dobrodošli u Crnu Goru

Ruska turistička organizacija demantovala je danas navode Ministarstva spoljnih poslova da je u Crnoj Gori neprijatna situacija za Ruse i da treba da se čuvaju mogućih provokacija, navodeći da ne vide realne povode za takve tvrdnje.
Objavljeno: 20. 04. 2017 - 20:00 Promjenite veličinu teksta: A A A

Portparolka Turističke organizacije Rusije Irina Tjurina izjavila je Intefaksu da turističke firme koje rade u Crnoj Gori nijesu primijetile bilo kakve negativne situacije prema Rusima i da, upravo suptotno, Crna Gora rado očekuje ruske turiste.

"Mi smo danas kontaktirali Ruse, saradnike turističkih firmi koji se nalaze u Crnoj Gori u okviru pripreme turističke sezone, kao i sa Rusima koji žive i rade u Crnoj Gori. Niko od njih nije primijetio nikakvu negativnost u odnosu na građane iz Rusije, to ne postoji čak ni na nivou razgovora. Suprotno, svi očekuju turističku sezonu, i veoma čekaju ruske turiste", rekla je Tjurina.

Prema njenim riječima, turizam je važna stavka u prihodima Crne Gore, i zbog toga ona sigurno neće "sjeći granu na kojoj sjedi".

Jedan od vodećih ruskih turističkih portala Tourdom naveo je da, po ocjenama eksperata, u izjavi portparolke Ministarstva spoljnih poslova Marije Zaharove da u Crnoj Gori postoji nagli porast antiruskog raspoloženja, nema nikakvih činjenica, kao i da turisti nemaju razloga da se boje.

"Ja sam sada u Crnoj Gori i nikakvih dejstava koja mogu da se okarakterišu kao neprijateljska - nema. Očigledno je riječ o dubokoj politici i teško da će zaista uticati na turizam. Ne vidim nikakvih osnova za antiruska raspoloženja", rekao je portparolu predsjednik kompanije PAKS Maksim Lobanov.

Sagovornik portala je dodao da u Rusiji susjednoj Bugarskoj, koja je član NATO-a, takodje nema antiruskog raspoloženja.

Zaharova je danas izjavila da u Crnoj Gori postoji nagli porast antiruskog raspoloženja - prema ruskom biznisu i ruskoj dijaspori, i upozorila da ministarstvo ne isključuje moguće provokacije u odnosu na njih

IZVOR: Beta 

Komentari: 4

.

20. 04. 2017 - 20:23

Mislim da malo ko od ruskih gradjana zeli toliko zla ovoj drzavi ko ovi lokalni vojvodini I Amfilohijevi bojovnici. Procitajte im zlurade komentare.
grgazlatoper

20. 04. 2017 - 23:19

Ova gospođa "ne isključuje moguće provokacije". Pošto ovdje nema takvih provokacija ona će ih osmisliti, tako da ne budimo naivni, jer se ona unaprijed "pere" od podvala. Ne može to tako, nijesmo travu pasli.
Guest_75537

21. 04. 2017 - 06:38

RUSI CE POKUSATI UZ POMOC KVISLINGA DA UNISTE TUURISTICKU SEZONU
MARK

21. 04. 2017 - 07:59

Dobra riba, bila, sada kriza srednjih godina, prolupala.
Novi komentar