Ričard Gir otkrio zašto se više ne pojavljuje u filmovima

Popularni glumac Ričard Gir otkrio je da za njega nema mjesta u holivudskim blokbasterima zbog njegovog stava u vezi sa Tibetom.
Objavljeno: 21. 04. 2017 - 00:37 Promjenite veličinu teksta: A A A

Sudeći prema Girovim navodima, Američka akademija filmskih umetnosti izrazila je brigu da bi njegovi stavovi u vezi sa pitanjem o kršenju ljudskih prava u Tibetu mogli da udalje kinesku publiku od posjete bioskopima. 

Kina je trenutno drugo po veličini filmsko tržište u svijetu, a Giru je zbog podrške Tibetanskom pokretu za nezavisnost zabranjen ulazak u tu zemlju, što znači da bi bilo koje filmsko ostvarenje u koje je uključen imalo negativnog odjeka kod publike. 

Podsećamo, glumac je na dodjeli Oskara 1993. godine izrazio svoj negativan stav u vezi sa kineskom okupacijom Tibeta, a 2008. godine pozvao na bojkot Olimpijskih igara u Kini. 

Ričard Gir bio je izuzetno popularan osamdesetih i devedesetih godina zahvaljujući ulogama u filmovima “Zgodna žena”, “Oficir i džentlmen”, “Odbjegla mlada” i “Unutrašnji poslovi”, a od tada dobija samo manje, sporedne uloge.

IZVOR: B92. net

Komentari: 2

Guest_68426

21. 04. 2017 - 01:46

Uzasno . Nepravedno . On je sjajan glumac . Veliki dasa . Hebem ti Holivud . I onako im 95% filmova ne vrijedi nista . Smece za zgrtanje love . Ali nije Kina jedino trziste . Ima dosta ljudi koji vole i znaju sta je film .
Deki

21. 04. 2017 - 08:18

Evo pita me kolega iz kancelarije je li Ričard Gir priznao Kosovo?!
Novi komentar