Nije Pjenavac, nego Melještak

Most na kojem se u noći između utorka i srijede pojavila velika rupa, na magistrali između Kolašina i Podgorice, nije Pjenavac, kako je to objavljeno, već Melještak, ali sve ostalo nije greška i činjenica je da će nakon turističke sezone, za kada je planirana rekonstrukcija mosta, odvijanje saobraćaja između sjevera i juga države biti veoma problematično.
Objavljeno: 21. 04. 2017 - 06:41 Promjenite veličinu teksta: A A A

- Nema razloga za paniku. Ovakve pojave nijesu neuobičajene na mostovima. Dešavalo se isto na mostu Bijele stijene ispod Misoke, Pčinja – od Crkvina prema Kolašinu, mostu na Ribarevinama kod Bijelog Polja. Prije turističke sezone saniraćemo polje od 45 kvadrata između dva poprečna nosača, a poslije sezone uradiće se rekonstrukcija kompletnog mosta čija je površina oko 1.050 metara kvadratnih. Tada će biti problematična regulacija saobraćaja između sjevera države i juga, jer je sanacija uslovljena totalnom obustavom saobraćaja – kazao je juče za Pobjedu savjetnik u Direkciji za saobraćaj Miodrag Bakrač.

On objašnjava da se tada preko mosta neće moći, pored ostalog, zbog izvođenja betonskih radova, kao i montaže skele. Saobraćaj preko mosta Melještak od juče popodne u 15 sati pušten je dvosmjerno, za sve vrste vozila. - Vozači su obavezni da poštuju vertikalnu signalizaciju i posebno obavezu da je preko mosta dozvoljena brzina pet kilometara na sat. Na terenu je patrola policije, kao i ekipe Crnagoraputa i oni će nadzirati odvijanje saobraćaja – kazao je Bakrač.

Brzina vožnje je, prema njegovim riječima, ograničena na pet klimetara zbog toga što bi pri većoj brzini, posebno kamioni i šleperi, ako bi morali naglo da zakoče mogli da pomjere čelične ploče kojima je sanirana rupa na mostu.

Komentari: 2

Trmanje

21. 04. 2017 - 08:08

Rovčani ga zovu Preśeka.
R

21. 04. 2017 - 08:12

U medjuvremenu neka poprave put preko veruse i mateseva da se saobtaca tim dijelom dok se autoput ne zavrsi
Novi komentar