Matić: Bečić finansirao Kongres DSP-a

Bivši portparol Demokratske stranke pravde (DSP) Nedeljko Bato Matić optužio je juče predsjednika Demokratske Crne Gore Aleksu Bečića da stoji iza razbijanja Demokratske narodne partije Milana Kneževića i formiranja DSP-a stranke sastavljene od bivših članova Demokratskog fronta.
Objavljeno: 21. 04. 2017 - 07:13 Promjenite veličinu teksta: A A A

Matić je u reagovanju naveo da napušta DSP zato što je došao do saznanja da je Bečić finansirao Kongres te stranke, čiji je predsjednik Svetislav Perišić za vikend najavio kolektivno pristupanje Demokratskoj Crnoj Gori.

- Pribavio sam dovoljno informacija i saznanja da je Demokratska Crna Gora na čelu sa Aleksom Bečićem logistički i finansijski pomogla održavanje osnivačkog Kongresa i osnivanje Demokratske stranke pravde, kao i da je od samog početka Aleksa Bečić održavao redovnu komunikaciju i pravio tajne dogovore i Perišićem kako da se vrbuju i preotmu članovi i funkcioneri Demokratskog fronta i na kraju prevedu u Demokrate, naveo je Matić u reagovanju koje je dostavljeno Pobjedi. Stavom Matića, koji je uz Perišića bio ključni čovjek za formiranje DSP-a, nastavljen je višednevni rat Demokratskog fronta i Demokrata koji je rezultirao masovnim prelascima funkcionera i aktivista DF-a u Demokratsku Crnu Goru.

Matić, koji je bio i član koordinacionog odbora je naveo da javno napušta DSP jer je bio zaveden i uvučen u, kako je kazao, nečasne radnje.

- Posljednji događaji su me uvjerili da sam bio zaveden i smišljeno uvučen u nečasne radnje koje nijesu imale za cilj da se energija usmjeri na borbu protiv DPS-a, već isključivo da se izazovu podjele i nanese šteta konkurenciji u opoziciji, od čega korist može imati samo aktuelni režim, decidan je Matić. Prema njegovim riječima, kao mlad čovjek, ne želi da bude zloupotrijebljen u pokušaju Alekse Bečića da nanese štetu drugim subjektima iz opozicije, prije svega Demokratskom frontu i nastavi da stvara i podstiče sukobe i razdore u opoziciji, posebno u susret lokalnim izborima kada nam je prijeko potrebna opoziciona sloga.

- Takođe, došao sam do pouzdanih saznanja da su formalni i neformalni centri moći iz vladajućih struktura podržali ovaj projekat DSP-a kako bi se direktno nanijela šteta Demokratskom frontu koji se nakon svega pokazuje da je najčistiji opozicioni subjekt na političkoj sceni Crne Gore - zaključio je Matić. (Pobjeda)

Komentari: 3

MNE

21. 04. 2017 - 14:07

srpska posla...
Zagor

21. 04. 2017 - 14:56

Cus sad Aleksa, pa on nebi mrava zgazio.Ako je to istina,a coek je od rijeci,pa on ce samog sebe iscerat iz sebe....hahaahhha,taman srpska posla...
Svako pametan razumije

21. 04. 2017 - 16:26

Sto cini nas Aleksa...brzo ce izac sve na vidjelo...hahahaaaa
Novi komentar