Dacić danas za evropsku titulu

Crnogorski kik bokser Remzija Dacić boriće se večeras u Bečićima za titulu profesionalnog prvaka Evrope, u WAKO Pro federaciji, saopštili su organizatori. Manifestacija u bečićkom hotelu Splendid počeće u 21 sat.
Objavljeno: 21. 04. 2017 - 10:56 Promjenite veličinu teksta: A A A

Borba će biti održana u okviru jubilarnog, desetog turnira, Splendid Gran pri. Meč u disciplini lou kik biće održan u kategoriji do 66,8 kilograma, a planiran je da traje pet rundi po tri minuta.

Rival u meču za titulu biće mu Mevlan Altuntas iz Turske. Dacić je šampionski pojas osvojio 8. avgusta 2015. godine pobjedom u Rožajama pobjedom protiv Bugarina Dimitra Penčeva.

Izgubio ga je 3. aprila prošle godine u Melfiju porazom od Italijana Vita Plasmatija. Dacić je kazao da je spreman za meč i da vjeruje u pobjedu.

“Radio sam naporno i spreman dočekujem borbu. Nadam se da ću sjutra biti bolji i da će pojas ostati u Crnoj Gori", kazao je Dacić na konferenciji za novinare.

Njegov rival u borbi za pojas, Altuntas kazao je da respektuje crnogorskog borca, ali da je došao da osvoji pojas.

"Došao sam da pobijedim. Znam ko mi je protivnik i očekujem težak meč. Neka pobijedi bolji, a nadam se da ću to biti ja", kazao je Altuntas.

U okviru turnira, osim glavne borbe, predviđeno je i pet uvodnih. U uvodnim mečevima nastupiće crnogorski juniori Vukan Kuljević i Denis Đoković i seniori Dejvid Kajević, Mensur Murić i Miroslav Vujović.

Rivali će im biti borci iz Srbije i Makedonije.

Komentari: 0

Novi komentar