"Time" objavio listu 100 najjačih lidera

Časopis "Time" napravio je listu 100 najutjecajnijih ličnosti svijeta, a u kategoriji "Lideri" našli su se Vladimir Putin, Donald Tramp, Tereza Mej, Si Đinping, papa Franjo, Erdogan, Kim Jong-un...
Objavljeno: 21. 04. 2017 - 11:14 Promjenite veličinu teksta: A A A

Cijeli popis objavljen je na internet stranici časopisa, a o svakoj ličnosti napisana je kolumna.  Zanimljivo je da je autor kolumne o Putinu bivši predsjednik SSSR-a Mihail Gorbačov. On je odao priznanje ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu što je sačuvao rusku državu i ekonomski je ojačao. 

- Suočivši se s krizom koju je naslijedio od svog prethodnika, predsjednik Vladimir Putin uspio je stabilizirati situaciju, očuvati rusku državu i ojačati njenu ekonomsku poziciju - piše Gorbačov.  

On, takođe, ukazuje na potrebu za promjenom sistema vlasti u Rusiji i uvjerenje da Moskva može uspjeti "samo kroz demokratiju". 

Na listi časopisa "Time" je pet kategorija - "Pioniri", "Umjetnici", "Ikone", "Divovi" i "Lideri". U raznim oblastima na popisu 100 najuticajnijih ljudi na svijetu našli su se i kćerka američkog predsjednika Ivanka Trump i njen suprug Džared Kušner (kategorija "Pioniri"). 

Komentari: 0

Novi komentar