Sjutra besplatan ulaz u nacionalne parkove

Povodom obilježavanja važnog ekološkog datuma - Dana planete zemlje, te shodno Odluci o visini naknada za korišćenje prostora, obavljanje djelatnosti i pružanje usluga, iz nacionalnih parkova pozivaju sve ljubitelje prirode, rekreativce i zainteresovane za boravak u prirodi da uz besplatan ulaz sjutra, 22. aprila 2017. godine posjete Nacionalne parkove Durmitor, Skadarsko jezero, Lovćen i Prokletije.
Objavljeno: 21. 04. 2017 - 13:16 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Napominjemo da je NP Biogradska gora zatvoren za posjetioce zbog odrona koji je izazvalo nevrijeme, a javnost će o njegovom otvaranju biti blagovremeno obaviještena.

Posjetioci imaju priliku da provedu prijatno vrijeme u zaštićenim prirodnim područjima, prošetaju edukativnim i pješačkim stazama, a o njihovoj prohodnosti i uslovima na terenu informacije mogu dobiti od zaposlenih u Službama zaštite nacionalnih parkova“, saopštili su iz JPNPCG.

Sjutra, 22.aprila će Služba za promociju, marketing i edukaciju Nacionalnog parka Lovćen organizovaće edukativnu radionicu povodom obilježavanja Dana planete zemlje sa učenicima prvog i drugog razreda osnovnih škola iz Tivta i Petrovca. Istim povodom i zaposleni u NP Prokletije organizovaće edukativnu radionicu za učenike Srednje mješovite škole „Bećo Bašić“ iz Plava u Centru za posjetioce u Gusinju.

Dan planete zemlje obilježava se u više od 150 zemalja širom svijeta. Namjera je da ljude širom svijeta podsjeti u kakvom je stanju priroda planete na kojoj žive, kao i da se stanovništvu ukaže na probleme ekosistema, na zagađenje naseljenih mjesta i na to kako poboljšati kvalitet životne sredine.

Povodom ovog važnog ekološkog datuma JPNPCG pozivaju sve građane da ličnim primjerom u svom okruženju doprinesu podizanju svijesti o problemima životne sredine i važnosti očuvanja biodiverziteta nacionalnih parkova Crne Gore za buduće generacije. 

Komentari: 0

Novi komentar