Rus bombom na autobus Borusije zbog opklade

Sergej V. (28), osumnjičen za napad eksplozivom na autobus Borusije Dortmund, imao je isključivo finansijski motiv za svoj čin, kažu njemački tužioci, prenose sportski portali.
Objavljeno: 21. 04. 2017 - 14:40 Promjenite veličinu teksta: A A A
Rus bombom na autobus Borusije zbog opklade

Kako je otkriveno, Rus sa njemačkim državljanstvom je pozajmio petocifrenu sumu novca koju je uložio u opkladu da će pasti cijena dionica popularnog fudbalskog kluba.

Prema podacima s berze, opkladu je dobio, jer je neposredno nakon eksplozije vrijednost dionica pala za oko pet odsto i još se nije oporavila.

On će najvjerovatnije dobiti i zatvorsku kaznu. 

Iako je ranije objavljeno da je Sergej V. trgovac na berzi i da je želio da profitira direktno trgujući na berzi poslije uticaja na cijenu dionica, agencija AP prenosi da je motiv u stvari bila opklada. 

Istražitelji su na mjestu napada pronašli poruku u kojoj odgovornost za napad preuzima Islamska država, ali su ubrzo potom doveli u pitanje autentičnost pisma. 

Komentari: 1

Sta je iza

21. 04. 2017 - 21:40

Prije bi rekao da je u pitanju namjerno podmetnut eksploziv prije izbora u Njemackoj da bi na popularnosti dobila ekstremne desnica koja je protiv EU. Naravno sve bi se predstavilo kao terror ISIS-a.
Novi komentar