Dobar žrijeb za rukometašice Crne Gore u kvalifikacijama za EP

Ženska seniorska rukometna reprezentacija Crne Gore u kvaifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj igraće u drugoj grupi sa Poljskom, Slovačkom i Italijom, odlučeno je danas žrijebom u Parizu. Šampionat će biti odigran u decembru naredne godine u Francuskoj.
Objavljeno: 21. 04. 2017 - 14:44 Promjenite veličinu teksta: A A A

U prvoj grupi igraće Norveška, Hrvatska, Ukrajina i Švajcarska, grupu tri čine Švedska, Srbija, Makedonija i pobjednik kvalifikacione grupe A, a četvrtu Rumunija, Rusija, Austrija i Portugal.

Rivali u grupi pet biće Danska, Češka, Slovenija i Island, u grupu šest svrstani su Španija, Njemačka, Turska i Litvanija, dok sedmu grupu čine Holandija, Mađarska, Bjelorusija i pobjednik kvalifikacione grupe B.

U A grupi, u prvoj rundi kvalifikacija igraće Finska, Farska Ostrva i Grčka, a u B grupi Izrael, Kosovo i Gruzija. 

Prva runda kvalifikacija biće odigrana od 9. do 11. juna. Plasman na šampionat izboriće po dvije najbolje, kao i najuspješnija trećeplasirana selekcija iz svih sedam grupa. 

Druga runda kvalifikacija biće odigrana u tri termina, krajem septembra i početkom oktobra ove i u martu i junu naredne godine. 

Francuska kao domaćin obezbijedila je direktan plasman na šampionat. 

Crna Gora je do sada četiri puta učestvovala na šampionatima Evrope. 

Debitovala je 2010. godine u Danskoj i Norveškoj, kada je završila kao šestoplasirana. 

Najveći uspjeh ostvarila je 2012. godine u Srbiji, kada je osvojila trofej. Ima i četvrto mjesto 2014. u Mađarskoj i Hrvatskoj, dok je prije dvije godine u Švedskoj nastup završila u grupi, u prvoj fazi takmičenja, kao 13. na šampionatu. 

Komentari: 0

Novi komentar