URA neće na anti-NATO proteste

Građanski pokret URA neće učestvovati u anti-NATO protestima, saopštila je potpredsjednica te partije, Suada Zoronjić, i ocijenila da je sistem kolektivne bezbjednosti potreban Crnoj Gori u postojećim okvirima globalnih odnosa zbog sigurnosti.
Objavljeno: 21. 04. 2017 - 17:01 Promjenite veličinu teksta: A A A
URA nece na anti-NATO proteste

Demokratski front pozvao je ranije danas lidere opozicionih partija, osim Socijaldemokratske, da prisustvuju narodnom saboru koji će taj politički savez organizovati u srijedu u Murinu, kao alternativu sjednici parlamenta na Cetinju na kojoj će biti donijeta odluka o učlanjenju Crne Gore u NATO.

Zoronjić je rekla da su demokratske promjene u Crnoj Gori cilj URA-e, i dodala da zbog toga ostaju posvećeni saradnji sa ostalim opozicionim subjektima.

“Nakon što se okonča pristupanje NATO-u, manje će biti tema koje dijele Crnu Goru, tako da će i opoziciji biti olakšan zadatak”, ocijenila je Zoronjić za agenciju MINA.

Ona je podsjetila da je jedan od stubova programa Građanskog pokreta URA prozapadna orjentacija Crne Gore koja podrazumijeva ulazak u NATO.

“Ne idealizujemo NATO, ali je sistem kolektivne bezbjednosti u postojećim okvirima globalnih odnosa potreban zbog sigurnosti Crne Gore”, navela je Zoronjić.

Komentari: 4

55,2%

21. 04. 2017 - 17:22

Ura treba da bude u parlament na Cetinje neka.vi mlatinjanje..Neka vi referendum kad vas je priznalo 28 velesila ne igrajte se sa svijetom .Ne slusajte slijepoga Abazovica njega vodi mrznja .No se upamet navrijeme da ne budete na pogresnoj strani u istoriji Crne Gore .
grgazlatoper

21. 04. 2017 - 19:16

Nema potrebe da URA koketira čas sa opozicijom, čas sa vladajućim partijama. Zaista mi nije jasan vaš kalkulatorski položaj. Ne vidim na koji to način vam to "stanje" koristi. Nije valjda, zbog toga što bi vas isprofanisani DF nazvao izdajnicima ako se legitimno pojavite u Parlamentu i dokažete na djelu svoju proevropsku građansku orjentaciju?Zašto bi ste bili statista u čitavoj priči ako već, kako reče Suada, imate u svojoj viziji Nato. Ne zvuči li to pomalo demagoški? Znam da u svojim redovima imate i ljude koji osvjedočeno vole ovu zemlju, ali, gdje su oni? Nijesam sigurna da je vaš najbolji izbor Abazović samo zato što"dobro priča" i "arlekinski" oponira DPSu. Nije vam, valjda, cilj - puko oponiranje.
Svaka čast

21. 04. 2017 - 18:09

“Ne idealizujemo NATO, ali je sistem kolektivne bezbjednosti u postojećim okvirima globalnih odnosa potreban zbog sigurnosti Crne Gore”, navela je Zoronjić. Bravo, tako i ja mislim .To je poenta, lijepa Suada! A vrijeme je davno bilo da se kao partija pojavite u Parlamentu.
Može

22. 04. 2017 - 17:03

biti da se se opametili...Zarko je otišao u mlin da melje.....
Novi komentar