Slučaj Primorka: Boškovićima i Markoviću pritvor do mjesec

Viši sud odredio je pritvor do 30 dana osumnjičenima u aferi Primorka Nebojši i Biljani Bošković i izvršnom direktoru tog preduzeća Milu Markoviću, saznaje TVCG.
Objavljeno: 21. 04. 2017 - 20:40 Promjenite veličinu teksta: A A A

TVCG saznaje da je Bošković tražio sporazumno priznanje krivice.
 
Bošković, koji je osnivač preduzeća i njegova supruga Biljana i Marković, sumnjiče se da su sa još 12 osoba zloupotrijebili ovlašćenja i službeni položaj, zbog čega je istragu pokrenulo Specijalno državno tužilaštvo. 
 
Istragu u ovom predmetu Specijalno tužilaštvo pokrenulo je još u aprilu prije dvije godine zbog spornih garancije koje je država dala preduzeću “Primorka” u iznosu od četiri miliona eura.
Naime, Vlada Crne Gore je 1. jula 2010. izdala garancije na četiri miliona eura za kredit od 14,4 miliona eura za preduzeće “Melagonija Primorka”, koji je podignut u NLB banci. Za kredit je, osim Vladinih garancija, založena i kompletna imovina preduzeća čijim radnicima je bio i namijenjen.
 
Međutim, sredstva kredita usmjerena su kao pokriće i obaveze za potrebe frimi koje pripadaju Nebojši Boškoviću, “Krisma motors”, u iznosu od 2,77 miliona eura, zatim “Krismi trejd” je preusmjereno 6,55 miliona, a “Primorki” 5,07 miliona eura, dok radnici nijesu isplaćeni iako je kredit bio namjenski, odnosno za servisiranje zaostalih zarada radnika, povezivanja radnog staža, izrade socijalnog programa, obaveze prema dobavljačima.
 
 

Komentari: 0

Novi komentar