DF: Organizovaće protest na Cetinju 28. aprila

Demokratski front organizovaće 28. aprila na Cetinju mirni i demokratski, veličanstveni protest - Za Referendum, kako bi u potpunosti delegitimisao pokušaj poslanika da, protivno većinskoj volji građana Crne Gore, donesu antinarodnu odluku, saopšteno je iz tog političkog bloka.
Objavljeno: 21. 04. 2017 - 20:46 Promjenite veličinu teksta: A A A

»Nakon što je Sinđelićeva parlamentarna većina bila upoznata sa činjenicom da je Demokratski front bio prijavio sedmodnevna okupljanja u Podgorici, gdje bi se građani na miran i demokratski način izjasnili za raspisivanje referenduma po pitanju učlanjenja Crne Gore u NATO, poslanici krnjeg Parlamenta su odlučili da pobjegnu na Cetinje, i da tamo održe svoju nelegitimnu proljećnu sjednicu«, smatraju u DF-u.

Oni su reklo da im je valjda jasno da ne postoji kutak Crne Gore gdje bi se sklonili od suočavanja s mirnim i demokratskim izražavanjem volje većine građana Crne Gore, koji se zalažu za organizovanje referenduma.

»Zato naš poziv Aleksi Bečiću, Miodragu Lekiću, Srđanu Miliću i Dritanu Abazoviću, da prisustvuju narodnoj skupštini u Murinu, na kojoj bi se donijela odluka o neophodnosti organizovanja referenduma, predstavlja državnički potez, a ne bilo kakvu individualnu akciju«, obrazložili su iz DF-a.

Takve pozive liderima, rekli su, upućuju već mjesecima unazad, i pozivaju na zajedničko djelovanje oko referendumskih aktivnosti.

»Zato naprasno “iščuđavanje” ostatka opozicije doživljavamo kao pokušaj tihe kapitulacije i asimilovanja u režimski sistem manipulacija narodnom voljom. A najmanje što smo pritom očekivali je da se pomenuti lideri skrivaju iza nemuštih saopštenja svojih nižerazrednih partijskih činovnika«, rekli su iz DF-a.

Oni su kazali i da ne gaje iluzije da će se lideri tih partija pojaviti na velikom narodnom protestu na Cetinju.

»Jer, i ako sve vrijeme u svojim saopštenjima uključuju, i ne isključuju proteste, svi u Crnoj Gori znaju da je njima taj metod političke borbe još uvijek nepoznat. Ali, ako se deklarativno zalažu za održavanje referenduma, onda je njihova ljudska i politička obaveza da prisustvuju na Skupštini u Murinu«, poručili su iz DF-a i dodali da bi tamo trebali biti zbog građana koji su im ukazali povjerenje.

»Zato bi svako javno bježanje od jasnog stava i koordinisane akcije sa DF-om predstavljalo prećutnu podršku Sinđelićevoj parlamentarnoj većini, a ti lideri bi postali saučesnici u protivnarodnom naumu donošenja odluke u Skupštini o učlanjenju Crne Gore u NATO«, rekli su iz DF-a.

Oni su podsjetili i da su Demokrate prve predložile bojkot izbora u Nikšiću, iako je DF-u izlazak na izbore u potpunosti odgovarao, kao najjačem političkom subjektu u tom gradu.

»Takođe, ako su se Demokrate rukovodile principima isključive solidarnosti, onda se postavlja i pitanje zašto nijesu pozvale na bojkot izbora i u Herceg Novom, u trenutku kad je podignuta optužnica protiv lidera Demokratskog fronta, već su prve predale izbornu listu«, kazali su iz DF-a.

Oni smatraju da prisustvo Demokrata na protestima prilikom pokušaja hapšenja lidera DF-a ne predstavlja nikakvo prinošenje žrtve na opozicioni oltar, već saznanju da bi se i oni brzo mogli naći pod sličnim optužbama, a što se sinoć i dogodilo.

»Šef režima upravo ih je teško optužio da su povezani sa strukturama iz organizovanog kriminala, i da te strukture sve vrijeme finansiraju Demokrate očekujući protivusluge u gradovima gdje imaju gradonačelnike«, poručili su iz DF-a.

Zato, smatraju oni, Aleksa Bečić i poslanici Demokratske Crne Gore dužni da 26. aprila budu zajedno sa nama na Skupštini u Murini, »kako bismo poslali zajednički odgovor na Đukanovićev progon i hajku na nas, ali i da, uprkos vidljivim političkim razlikama između naših subjekata, možemo sarađivati oko ključnih političkih pitanja«.

»Sami nedolazak poslanika Demokrata, ali i Demosa, SNP-a i URE bi se mogao tumačiti kao pravljenje trulog kompromisa sa DPS-om, i sve glasnijim najavama otpočinjanja pregovora o proširenju Vlade Duška Markovića odmah nakon izglasavanja odluke o učlanjenju Crne Gore u NATO. Time bi se u potpunosti zaokružila pronevjera narodne volje, a naša država nepovratno gurnula u Đukanovićeve ralje«, zaključili su iz DF-a.

Mina

Komentari: 12

Zagor

21. 04. 2017 - 21:52

Za vas nema vise komentara sem jedna rijec - Spuz.
Mne

21. 04. 2017 - 22:07

Zabranite skup ocemo da slavimo na Cetinje
DF propast

21. 04. 2017 - 22:34

KAKO CE DA IM KLECAJU NOGE KAD DODJU CETNICINE NA CETINJE..
HI

23. 04. 2017 - 17:00

TRLA BABA LAN DA JOJ PRODJE DAN
Goran

21. 04. 2017 - 22:47

Glasanje na Cetinju - Bitka na Neretvi za cetnike.
Pakleni plan

21. 04. 2017 - 23:24

Ja im vec vidim igru koju igraju i njima je cilj da posto poto izazovu zestoku reakciju na Cetinju i da sabotiraju odluku. Nadam se da su nasi profesionalci spremni za ovaj pokusaj dzavnog udara koji ce svim silama cetnici pokusati jer je ovo potonja ura da bilo sto pokusaju i oni to LEPO znaju! Bog i nasa hrabra policija neka cuvaju Crnu Goru! Nemjote samo " a nece oni" i ostale gluposti pa da opet budemo iznenadjeni!
Mihailo,Bgd

22. 04. 2017 - 12:52

TOGA DANA KADA SE DONOSI ISTORIJSKA ODLUKA, LEGALNO I LEGITIMNO, U KORIST CIJELE CG I SVIH NJENIH PATRIOTA ČETNIČKIM VOJVODAMA I LIDERIMA DF NIJE MJESTO NA CETINJU!. A oni da imaju imalo obraza i ljudskosti i sami bi viđeli da je za njih Cetinje ZABRANJENI SVETI GRAD i da bi bilo jedino razumno, da iz razloga mentalne higijene, toga dana, VELEIZDAJNICI DF, odvedu iz Cetinja i popa Rista i DŽomu,,tako da Cetinje ostane čisto i čestito kako i priliči prestolnom gradu CG.
tako to radi DF

22. 04. 2017 - 14:10

I ovo će biti pucanj ćorcima u prazno. DF je okoreli neprijatelj Crne Gore. Gube podrškuu na svim njihovim frontovima. Njihov rad reba zabraniti, da ne truju i siju poganstvo i zlo po Crnoj Gori
[email protected]

22. 04. 2017 - 14:16

Sramotnici samo rade stamotno. Oni hoće da nekoga vode-----Ako slijepac slijepca vodi, obadva će u jamu upasti. Vrani ne trebaju orlova krila, vrana je uvijek vrana.-dogorelo je do nokata-potonja ura je tu za DF----------
Cetinje

22. 04. 2017 - 16:53

i Lovćen su simboli slobode, avi zla i pakla......vas neće Cetinje, najuriće vas motkama i čakalicama sve do Barutane.....iš
Povedite

22. 04. 2017 - 17:17

sedmi žanski bataljon -majke
CRNOGORAC

23. 04. 2017 - 08:40

OCETELI NOSITI SATORE I OCELI DOCI BARSKA SRBADIJA SA KRMACOM PA DA SVRATITE KOD RISTA DA TO ZAJEDNO PROSLAVITE.
Novi komentar