Predavanja i prezentacije drugog dana 5. Fluida

Drugi dan dizajn foruma „Fluid“ obilježiće serija predavanja i prezentacija, a prvo će biti „Podgorica_TITO(v)GRAD_Podgorica“ arhitektice Slavice Stamatović-Vučković, u prostorijama Sportskog i kulturnog centra Univerziteta Crne Gore od 10 časova.
Objavljeno: 22. 04. 2017 - 06:30 Promjenite veličinu teksta: A A A
Predavanja i prezentacije drugog dana 5. Fluida

Stamatović-Vučković bavi se naučno-istraživačkim radom istorije i teorije arhitekture, interdisciplinarnih studija, javnih objekata i javnog prostora.

Hrvatski dizajner i teoretičar dizajna Ivica Mitrović, održaće predavanje na temu „Uvod u spekulativni dizajn“ od 11 časova. On se od 2001. godine aktivno bavi promocijom i uvođenjem dizajna interakcija, odnosno kritičkog i spekulativnog dizajna, kao novih specijalizacija u oblasti dizajna u Hrvatskoj i regionu.

Kako se navodi u najavi današnjeg programa, popodnevni dio počeće u 18 časova predstavljanjem Brainblender-a, alatke za kreiranje grupnih ideja za zajedničku budućnost, o kojoj će govoriti jedan od njenih autora, slovenačka dizajnerka Pika Novak.

U isto vrijeme arhitektica Ema Alihodžić-Jašarović predstaviće svoj projekat „Alternative City Mapping“ koji istražuje vizuelnu identifikaciju grada. Arhitekte Miroljub Stanković i Zoran Nikolić predstaviće od 19 časova svoj projektni i dizajnerski biro „KontraStudio“.

Zvijezda ovogodišnjeg Foruma - poznata japanska ilustratorka Juko Šimizu koja živi i radi u Njujorku, predstaviće svoj rad od 20 časova. Njene ilustracije mogu se vidjeti na stranicama New York Times-a, Time-a, Newsweek-a, na majicama Gap-a, Nike-a, limenkama Pepsi Cole, Visa bilbordima, reklamama za Microsoft i Target, te na omotima izdanja Penguin, Scolastica, DC Comics, Newyorker i u brojnim drugim publikacajama.

Veče će zatvoriti predavanje „Participativna strategija razvoja zajedničkih prostora u Savamali“ beogradskog arhitekte i profesora na Internacionalnoj školi arhitekture Desau u Njemačkoj Ivan Kučina od 21 čas.

Komentari: 0

Novi komentar