Dan knjige u Gradskim knjižarama: Druženje uz autore i vrijedne nagrade

U susret Svjetskom danu knjige i autorskih prava, juče je širom Crne Gore četvrti put obilježena Noć knjige.
Objavljeno: 22. 04. 2017 - 11:39 Promjenite veličinu teksta: A A A
Dan knjige u Gradskim knjizarama: Druzenje uz autore i vrijedne nagrade

Datum obilježavanja Svjetskog dana knjige i autorskih prava, koji je UNESCO ustanovio 1995. godine, je 23. april - dan kada su umrli Servantes, Šekspir i Lope de la Vega. Na taj dan takođe su rođeni ili umrli Moris Druon, Vladimir Nabokov, Josep Pla...

Na ovogodišnjoj manifestaciji učestvovalo je oko 40 institucija, udruženja i organizacija, a među njima su bile i Gradske knjižare.

2204gradska1- Inspirasani željom da različite knjige i izdanja postanu dostupnija, posjetioci Gradskih knjižara u Podgorici, Nikšiću, Tivtu, Igalu i Petrovcu bili su u prilici da kupuju sa popustima koji su se kretali i do 50%. Posjetioci Gradske knjižare u Ulici Ivana Vujoševića 33 družili su se sa autorom romana „Meandar“ i zbrike pripovjedaka „Atakama“, Nikolom Nikolićem. Osim toga, u Gradskim knjižarama u Podgorici priređena su posebna iznenađenja u vidu različitih poklona, poput pozorišnih i bioskopskih ulaznica, karata za ovogodišnji Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja, jednodnevni izlet za Dubrovnik, kao i učešće u specijalnom programu Vinskog puta kompanije „Plantaže“. Ove, vjerujemo, zanimljive poklone našim posjetiocima su obezbijedili prijatelji Gradske knjižare: Crnogorsko narodno pozorište, Cineplexx, turističa agencija Galileo i kompanija Plantaže - ističu iz ovog lanca knjižara.

2204gradska22204gradska32204gradska4

Komentari: 0

Novi komentar