Ilon Mask: Prenos misli na daljinu za 8 do 10 godina

Kompanija "Neuralink korp", u vlasništvu biznismena, pronalazača i investitora iz SAD Ilona Maska, mogla bi u budućnosti da stvori tehnologiju i uređaje koji će omogućavati prenos misli na daljinu.
Objavljeno: 23. 04. 2017 - 07:26 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Nećete morati glasno da izražavate svoje misli, osim ako ne želite da malo začinite razgovor", rekao je Mask u intervjuu za sajt WaitButWhy.com. 

Kompanija će se u početku baviti razvojem tehnologije koja će pomagati ljudima sa povredama mozga, kao i onima koji boluju od paralize ili problema sa pamćenjem povezanim sa starenjem. Prvi uređaj bi trebalo da se pojavi na tržištu za četiri godine. 

"Mislim da će za 8 do 10 godina tu tehnologiju moći da koriste zdravi ljudi. Važno je napomenuti da to zavisi od vremena koje bude potrebno da ga regulatori odobre i od toga kako će naši uređaji raditi na osobama sa invaliditetom", istakao je Mask. 

Čovjek će morati da nauči kako da integriše svoj um sa kompjuterima, prije nego što će se stvoriti vještačka superinteligencija, smatra on. 

"Brzina napretka u tom pravcu je veoma važna", zaključio je Mask.

Komentari: 2

Zoran

23. 04. 2017 - 11:20

Gospodin Mask je genije za reklamu. Pričajući o ovom poslu, koji je za sada nebuloza, on u suštini promoviše svoje ime . Istu matricu je primijenio oko priče o putu na Mars, koja ga je napravila svetskom medijskom zvijezdom. A od puta ništa, možda nekad. Ali zato prodaje sve drugo što je na Zemlji.
Slobodan Gluščević

24. 04. 2017 - 17:30

Ovaj čovjek je budala, ko kaže da su misli u mozgu i kakav je mehanizam misli. Za prenos misli koji može i sad da se obavi, uopšte nijesu potrebni aparati, oni zapravo i ne mogu prenositi misli.
Novi komentar