Poziv za X Međunarodni literarni konkurs "A Sea of Words 2017"

Konkurs za najbolju kratku priču Euro-mediteranskog regiona pod nazivom “A Sea of Words” raspisalo je danas Ministarstvo kulture, kao koordinator programa međunarodne Fondacije „Ana Lind“, a u saradnji sa tom Fondacijom i Evropskim institutom za Mediteran iz Barselone.
Objavljeno: 24. 04. 2017 - 15:11 Promjenite veličinu teksta: A A A
Poziv za X Medunarodni literarni konkurs A Sea of Words 2017

Pravo učešća imaju mladi pisci od 18 do 30 godina, iz zemalja članica Unije za Mediteran, kojoj pripada i Crna Gora. Prijave treba slati do 24. maja na adresu Evropskog instituta za Mediteran: [email protected].

Prijava treba da sadrži: originalnu kratku priču koja do sada nije objavljivana, do 2.500 riječi, na crnogorskom ili na nekom od jezika u službenoj upotrebi u Crnoj Gori, te podatke o autoru - ime i prezime, adresa, datum rođenja, državljanstvo, broj telefona i mejl.

- Prema propozicijama konkursa, Ministarstvo kulture zaduženo je za predselekciju autora iz Crne Gore, kao i prevod priča koje budu odabrane u uži krug. Evropski institut za Mediteran zadužen je za međunarodnu selekciju. Rezultati internacionalne selekcije biće objavljeni u septembru, a odabrani autori pozvani u Barselonu, na proglašenje najboljih kratkih priča i dodjele nagrada – ističu iz Ministarstva.

Više detalja o konkursu i prateće informacije zainteresovani mogu dobiti preuzimanjem sa linka „A Sea of Words“, te putem elektronske pošte: [email protected]

Komentari: 0

Novi komentar