Haradinaj: Zahtjev Srbije za izručenje direktan poziv na rat

Ramuš Haradinaj, nekadašnji vođa OVK koji u Francuskoj čeka odluku suda o izručenja Srbiji koja ga tereti za ratne zločine, izjavio je da zahtjev Srbije za njegovo izručenje predstavlja "direktan poziv na rat".
Objavljeno: 25. 04. 2017 - 22:56 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Ovo je direktan poziv na rat. Ako neko ima problem da to razume, ili je kukavica ili odbija da se suoči sa realnošću", rekao je Haradinaj u intervjuu za televiziju KTV.

On tvrdi i da je lažna izjava francuskog ambasadora u Prištini prošle nedjelje da mu se sudi na osnovu novih dokaza.

"On (francuski ambasador) je lagao zato što je Beograd njega takođe lagao", tvrdi Haradinaj, prenosi Gazeta ekspres.

Haradinaj je uvjeren da će francuske vlasti u četvrtak odbaciti zahtjev Srbije za njegovo izručenje, na osnovu dokaza predstavljenih na prethodnom ročištu.

On smatra i da je odluka da ne smije da napusti Francusku do konačne odluke suda u Kolmaru imala za cilj da se "drži podalje" od procesa odlučivanja.

Haradinaj je uhapšen 4. januara na granici Švajcarske i Francuske po Interpolovoj potjernici koju je za njim raspisala Srbija, a Apelacioni sud u Kolmaru trebalo bi u četvrtak da saopšti odluku o zahtjevu Srbije za njegovo izručenje.

Srbija traži Haradinaja zbog sumnje da je izvršio krivična djela ratnih zločina protiv civilnog stanovništva na KiM u toku 1998. i 1999. godine, a riječ je, kako je Beograd saopštio, o djelima koja nisu bila predmet suđenja pred Haškim tribunalom.

Agencije

Komentari: 2

Rusija stoji iza ove

26. 04. 2017 - 08:48

provokacije jer im ovo odgovara zbog visih ciljeva. To i slijepi ljudiu vide...izuzev Srbalja koji stvarno misle da ce Francuska da izruci Ramusa! Ahh gluperda naivnih!
dali

26. 04. 2017 - 11:24

A NEZNAM ŠTO SE MUČE SA OVIM SAMI ĆE SE POKLATI OKO VLASTI I KOLAČA TAKO I KAD GA PUSTE ,SMETAĆE TAČIJU I EKIPAMA ,SKLONIĆE GA NA NJIHOV NAČIN JER ŠTO BI I ONI ČEKALI DA ZAVISE OD HARADINAJA.ALI ME NERVIRA ŠTO OVAKVI KRETENI KOMENTARIŠU I DAJU RAZNA POGRDNA IMENA I AKO IMAJU HRABROSTI NEKA STAVE IME I PREZIME NA PORTAL KAD KOMENTARIŠU I PLJUJU ,JEST DA SMIJU.
Novi komentar