Mustafa bez podrške za viznu liberalizaciju

Kosovski premijer Isa Mustafa nije danas od zvaničnika Evropske unije (EU) dobio podršku u zahtjevu da ozvaničenje razgraničenja sa Crnom Gorom ne bude uslov za liberalizaciju viza za putovanja građana Kosova u EU.
Objavljeno: 25. 04. 2017 - 23:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

Mustafa se u Briselu sastao sa komesarom za migracije i unutrašnja pitanja EU Dimitrosom Avramopulosom, koji je, kako su prenijeli prištinski mediji, zatražio da pitanje demarkacije bude što prije stavljeno na dnevni red parlamenta.

Avramopoulos je, kako navodi Koha.net, ocijenio da je Priština postigla napredak u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije na visokom nivou.

"Sagovornici su se saglasili da je potrebno da se napredak održi i posebno da se broj presuda poveća", navodi se u zajedničkom saopštenju Evropske komisije.

Avramopulos je, kako je saopšteno, priznao napore koje je uložilo Kosovo da ratifikuje sporazum o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom i podstakao je Mustafu, njegovu Vladu i političke partije da to pitanje što prije stave na glasanje u Skupštini Kosova.

Avramopulos je izrazio podršku Kosovu u fazama ka okončanju procesa liberalizacije viza, i najavio posjetu Kosovu prije ljetnjih odmora.

Tanjug.rs

Komentari: 0

Novi komentar