Tači: Beograd je prijestonica svih problema

Kosovski predsjednik Hašim Tači rekao je u intervjuu za švajcarski javni servis SRF da je Kosovo nezavisna država i da ima pravo da formira svoju vojsku, a Beograd je optužio da je faktor nestabilnosti u regionu.
Objavljeno: 28. 04. 2017 - 18:35 Promjenite veličinu teksta: A A A
Taci: Beograd je prijestonica svih problema

“Beograd je prijestonica svih problema”, rekao je Tači i dodao da “Srbija stvara konflikt širom regiona, dok Kosovo uživa prijateljske odnose sa okolnim zemljama.”

Prema njegovim riječima, Kosovo je suverena država i svaka suverena država ima pravo na vojsku, prenosi RTS.

“Krajnji cilj Prištine je pristupanje NATO-u, a bez vojske ne možemo da učestvuju ni u NATO programu Partnerstvo za mir.  Kosovo je dugo vremena čekalo da preduzme konkretne korake u tom smjeru, a to radimo zbog očuvanja međunarodnih odnosa”, zaključuje Tači.

RTS

 

Komentari: 2

stripovi & trikovi

28. 04. 2017 - 20:43

Beograd je prestonica svih problema u regionu u Srbiji a u samom sebi.Region je o zlojadio, Srbiju ponizio I osiromasio a iz sebe otjerao omladinu u bjelosvjetko beznađe.
!!MNE4EVER!!

29. 04. 2017 - 10:14

Slaba je Tacijeva samo-refleksija. Njegovu "drzavu" vode prave ubice, teski kriminalci, ratni zlocinci itd., a Srbiju vodi par bivsih radikalaca koji nisu stigli dalje od par teskih rijecih tokom ratnih desavanja na ovim prostorima. Nemojmo se pravit kao da je Beograd samo problem u ovaj region. Beogradu mogu odlicno da se pridruze Tirana i Pristina sa njihovim veliko- Albanskim vlaznim snovima.
Novi komentar