Kvalifikacije za EP: Crna Gora pod imperativom gostuje Slovačkoj

Igraće se rukomet u Crnoj Gori, kako je rekao selektor Dragan Đukić, kakav god da bude ishod meča u Slovačkoj u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
Objavljeno: 03. 05. 2017 - 07:00 Promjenite veličinu teksta: A A A

Istina je, međutim, i da bi neuspjeh u (dvo)meču sa, na papiru, najslabijom reprezentacijom u grupi 6 bio veliki korak unazad za crnogorski rukomet i talentovanu generaciju ,,lavova“.

Vuko Borozan, njihov predvodnik, kao i Vladan Lipovina koji takođe nije na istim talasnim dužinama sa Savezom, pojavili su se u nedjelju na okupljanju i našli među putnicima na jučerašnjem letu, ali opremu nije zadužio golman Nebojša Simić koji će, kako se odranije znalo, ubuduće nastupati za drugu reprezentaciju.

Koga nema, bez njega se mora, a Crna Gora mora da dobije Slovačku danas u gostima i 6. maja u Bijelom Polju kako bi računala da bude makar najbolje trećeplasirana ekipa u svim grupama. To bi, nakon poraza od Švedske (36:21) i remija sa Rusijom (24:24), bio odličan scenario.

- Čeka nas ubjedljivo najbitnija utakmica u ovim kvalifikacijama - jasan je Vasko Ševaljević.

- Do sada smo uradili to što smo uradili, htjeli smo da uzmemo makar bod protiv Rusa i u tome smo uspjeli. Slijedi nam dvomeč sa Slovačkom koja je pokazala da nije nimalo naivna reprezentacija, a pritom su vratili dva igrača. Tu su sada lijevo krilo Martin Stranovski i desni bek Patrik Hruščak, što znači da i oni sve karte daju na ove mečeve, tu vide šansu da na ljeto pokušaju da se plasiraju na Evropsko prvenstvo.

I ,,lavovi“, međutim, imaju računicu.

- Ukoliko bismo uspjeli da pobijedimo u Hlohovecu, bilo bi mnogo lakše u revanšu u Bijelom Polju, a nadamo se da možemo upisati dva trijumfa i otvoriti vrata Evropskog prvenstva. Naravno, zavisiće i od drugih rezultata, ali imamo informacije da Rusiji zbog povreda i drugih stvari fali dosta igrača, tako da su Šveđani apsolutni favoriti protiv njih. Ako Švedska dobije oba meča, a isto uradimo i mi, širom bismo otvorili vrata završnice u Hrvatskoj - objašnjava Ševaljević.

Grupa 6

18.15 - Rusija - Švedska

18.30 - Slovačka - Crna Gora

1. Švedska 2 2 0 0 57:38 4

2. Rusija 2 0 2 0 55:55 2

3. Slovačka 2 0 1 1 48:52 1

4. Crna Gora 2 0 1 1 45:60 1

Arena

Komentari: 0

Novi komentar