Gimnazija "Slobodan Škerović" na Međunarodnom sajmu knjiga i obrazovanja

Gimnazija "Slobodan Škerović" već drugi put ima svoj štand i prezentaciju na Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga i obrazovanja.
Objavljeno: 03. 05. 2017 - 09:09 Promjenite veličinu teksta: A A A

Danas u 11 sati u atrijumu sajamske hale biće prikazan dokumentarni film  o Gimnaziji, autora Mitra Miranovića, snimljenog povodom jubileja 110 godina od osnivanja. Planirana je i promocija pjesme Gimnaziji.

Sljedećeg dana, u četvrtak, 4. 5. 2017. u 12.30 sati, Gimnazija će se gostima i izlagačima predstaviti projektom pod nazivom "Čitaj, igraj, igraj". Učenici II i IV razreda svoj doživljaj književnih djela izrazili su putem video-snimaka,koje su pripremili u okviru redovnih radnih zadataka iz predmeta Crnogorski-srpski, bosanski, hrvatski jezik i književnost kod profesorice Gordane Vučinić.

Svakog dana, s početkom u 18 sati, na štandu Gimnazije “Slobodan Škerović” (štand br. 75) organizovane su zanimljive radionice,  koje će učenicima osnovnih škola omogućiti da zavire u svijet gimnazijskih učionica i upoznaju se s dijelom nastavnog gradiva.

Od 18 sati danas je na programu i prva radionica kreativnog pisanja – “Simboli Podgorice” i “Velike građevine prkose zaboravu”. U četvrtak, 4.5. 2017. u 18 sati je jezička radionica “U svijetu jezika” na kojoj će se osnovci, posebno učenici devetog razreda, ali i svi drugi koji to žele, oprobati u kratkom elektronskom kvizu  iz oblasti gramatike našeg jezika.

Moći će da izmjere svoje znanje i dobiju sve informacije o filološkom smjeru koji od šk. 2016/17. g. ponovo postoji u našoj školi.Najuspješniji učesnici biće nagrađeni knjigom.U petak, 5. 5. 2017. je likovna radionica, a subotu 6. 5. 2017. psihološka radionica “Biti roditelj”.

U ponedjeljak 8. 5. 2017.  od 14 do 21. 30 sati biće radionica iz fizike, osmišljena u tri etape:“Školski eksperimenti”, “Napravi sam” i “Zanimljivosti u fizici”.

Komentari: 0

Novi komentar