Haradinaj poručio Vučiću: Ne igraj se sa Albancima

Bivši lider OVK Ramuš Haradinaj uputio je Aleksandru Vučiću poruku da se “ne igra sa Albancima”, prenosi kosovski list “Gazeta ekspres”.
Objavljeno: 03. 05. 2017 - 14:29 Promjenite veličinu teksta: A A A
Haradinaj porucio Vucicu: Ne igraj se sa Albancima
On je to izjavio u intervjuu po povratku iz Francuske, čije vlasti su prošle nedelje odbile da ga izruče Srbiji radi suđenja za ratne zločine.

Haradinaj, koji je sada lider Alijanse za budućnost Kosova (AAK), rekao je u televizijskoj emisiji “Komiteti” u produkciji prištinskog “Ekspresa” da Vučić Albance vidi kao “meke neprijatelje” i da je napravio loš izbor kada je odlučio da se “uhvati u koštac s njim”.

“Vučić bi trebalo da shvati da sam ja jedan od onih koji nikada ne odustaju u borbi, ni jedan jedini dan. A moja poruka Vučiću i ostalima glasi da bi trebalo da prestanu da se igraju s Albancima”, rekao je Haradinaj.

On tvrdi da Vučić nije izuzetak u odnosu na druge lidere u regionu Balkana i da je “veoma slab političar, koji nije uspio da poboljša ekonomsku situaciju u Srbiji, dok Vlada Srbije uzima zajmove da bi isplatila penzije”.

Haradinaj tvrdi i da “Vučić nema hrabrosti da prkosi Hrvatima, koji su mu jasno stavili do znanja gdje mu je mjesto”.

“Ostao je bez ijednog potencijalnog neprijatelja koga bi smio da zaluđuje, pa pokušava da se igra sa Albancima. Izabrao je da se poigra sa mnom, ali je napravio loš izbor”, poručuje Haradinaj.

On je, u istoj emisiji, komentarisao Vučićevu izjavu da su ga francuske vlasti oslobodile zato što će postati potpredsiednik vlade, a predsiednik Demokratske partije Kosova (PDK) Kadri Veselji premijer, navodi “Gazeta ekspres”.

Haradinaj je, s tim u vezi, rekao da nema planove o potencijalnoj koaliciji sa PDK i da poštuje odluku naroda o formiranju buduće vlade.

 

Tanjug.rs

Komentari: 1

.

03. 05. 2017 - 14:45

Nekate ...
Novi komentar