Džaferi ušao u Sobranje, donio albansku zastavu u kabinet

Član albanske partije DUI Talat Džaferi zvanično je preuzeo funkciju predsjednika makedonskog parlamenta (Sobranja), koje je već izazvalo buru u Makedoniji, s obzirom da je na njegovom stolu u kabinetu uslikana albanska zastava, prenosi makedonski "Telegraf".
Objavljeno: 03. 05. 2017 - 14:48 Promjenite veličinu teksta: A A A

Sudeći prema objavljenim fotografijama, Džaferi je u svoj kabinet unio dvije zastavice Albanije - jedna se nalazi na njegovom stolu, a druga pored slike velikana makedonskog slikarstva Nikole Martinoskog.

Skopski Telegraf prenosi da su tokom jutrošnjeg susreta Džaferija sa šefom Delegacije EU u skoplju Samuelom Žbogarom bile istaknute samo zastave Makedonije i EU.

Kako je prenela Nova tv, Džaferi je prethodno položio zakletvu i na taj način praktično preuzeo dužnost predsjednika parlamenta od svog prethodnika Trajka Veljanoskog.

Ulazak predsjedničke kancelarije Džaferi je protumačen kao povlačenje VMRO-DPMNE bivšeg premijera Nikole Gruevskog, javio je portal MKD.

Pozivajući se na nezvanične informacije, mediji prenose da je bivši predsednik parlamenta Trajko Veljanoski juče ispraznio kabinet, a da se danas očekuje da odluka o izboru Džaferija bude objavljena u Službenom glasniku.

Očekuje se, kako se navodi, da nakon toga Džaferi predsjednika Đorđa Ivanova obavijesti o postojanju parlamentarne većine, nakon čega bi on trebalo da dodeli mandat za formiranje nove vlade lideru SDSM Zoranu Zaevu.

Tako je svega dan nakon što Džaferi nije uspio da uđe u kabinet predsjednika parlamenta Makedonije, po svemu sudeći novi predsjednik Sobranja preuzeo potrebne pečate za ovjeru zvaničnih dokumenata koja se potom šalju predsjedniku republike Đorđu Ivanovu. Njima se predsjednik obavještava da je uspostavljena parlamentarna većina.

 
Agencije 

Komentari: 6

Sa srećom

03. 05. 2017 - 15:00

A sta bi Grujevski da zarati zbog funkicje. Mora sad u zatvor olos jedan kriminalni zato i talasa sve ovo. Narod je izabrao a koalicija je legitiman nacin uspostave parlamentarne vecine. Sa srecom Makedoniji. I svim njenim gradjanima bez obzira na naciju i vjeru.
Miro

03. 05. 2017 - 16:25

Talasa Amerika, kao što je uz pomoć poslušne Evrope, od 1991 godine, do dana dašnjeg koristila svaku priliku da ne samo ovdje na Balkanu da izaziva sukobe i ratove.
sktripovi & trikovi

03. 05. 2017 - 19:16

Amerika talsa I mrda balkanom sto je učinila I sa Slobodanom Milisevićem I negovim srpskim narodom.Sada kada je Sloba razvalio Yugu lako je talasati sa svima malim I nejakim.To trebaju priznati oni koji su srcem nosili Slobu od mitinga do mitinga.
Miloš

03. 05. 2017 - 15:30

Doni zastavu da smiri tenzije, hahaaa. Je li ovo onaj Džaferi koji je prije nekoliko godina predvodio ustanak Albanaca u Makedoniji. Sve je izgleda jasno i već vidjeno...
zbrkata na sobranje

04. 05. 2017 - 11:24

Neka neka tako gi i treba na Macedoncite koji su bacali kamenje na Srbite. Lepo su prevala braca Bajic " Ne znam ko ce da vas brani nasi sirotani " .
Vuk

03. 05. 2017 - 21:14

Kakav pogled! Ovo je pravi vuk! izvuče se Makedonija. Ovaj ne bi stao na čelo da razbija no da vodi. Srećno!
Novi komentar